Защитникът на Локомотив София - Диме Димов, е един от малкото футболисти, изиграли всички минути за своя клуб от началото на сезона до края на есенния дял, отчитат в западната ни съседка Северна Македония.

Димов дойде в „Надежда“ от тамошния Брера Струмица през лятото, а изданието sportsport.mk пише, че със своята скромност бившият капитан на Брера е спечелил всички в българския си клуб. Той е и единственият футболист на „червено-черните“, изиграл всички минути във всички 20 шампионатни срещи. Интересното е, че същото важи и в турнира за Купата. Там Димов има два пълни мача, като единият от тях е дори с продължения (б.р. - със Спартак Варна, където „железничарите“ отпаднаха след дузпи).

Изданието отбелязва още, че Димов вече е ценен и уважаван в България, за разлика от родината си, където неговите качества са останали незабелязани в Академия Пандев и Брера.

„Националният тим има проблем със защитата, но София изглежда е твърде далеч за тези, които трябва да отидат и да видят какви качества има Димов. Щом може да бъде опора в стабилен клуб като Локомотив София, защо да не получи шанс поне в контролен мач за националния отбор“, завършва материалът на северномакедонската медия.