Нападателят на ФК Локомотив 1929 (София) Илия Димитров преминава в отбора на Оцелул (Галац), съобщиха "червено-черните" от квартал Надежда.

Детайли по сделката за момента не са обявени, като ще станат по-късно след като Димитров мине медицинските тестове. Той пътува за Турция, където ще се включи в подготовката на новия си отбор, който днес дори ще играе контролна среща с германския третодивзионен ССФ Улм.

Сделката за Илия Димитров стана възможна, след като преди три седмици ФИФА вдигна трансферното ембарго върху клуба от Гала. Така освен Илия Димитров, те ще могат да регистрират и другите си нови попълнения: Октавиан Урсу (от Шелимбър), Антонио Крусеру (от Униря Слобозия), Диего Живулич (от словенския Табор Сежана) и Aндреас Чирицою (досега играл за Униря Констанца, но е собственост на ФКСБ).

Забраната за трансфери беше наложена заради неизплатени суми по договорите на двама бивши играчи от 2011-а година - Диего Севиляно и бившето крило на Левски (София) Жанвион Юлу-Матондо. Дълговете с 11-годишна давност вече са уредени, така че забраната е вдигната. Оцелул обяви фалит, но след това клубът беше възстановен със същото име и цветове. От там потвърдиха, че искат да бъдат приемани за наследник на фалиралия бивш шампион на Румъния, след което ФИФА им приписа и задълженията. Тръгнал от 4-а лига, новият Оцелул вече е на прага на елита, а сега е воден от бившия румънски национал Доринел Мунтеану като старши треньор.

Отборът на Оцелул е на 3-о място в румънската Лига 2 и ще се опита да спечели промоция, ако не директно, то чрез плейофи. Класирането се оглавява от алтернативния КСА Стяуа (Букурещ) с 33 точки, след тях с по 31 са Политехника (Яш) и Оцелул. Първите два отбора в крайното класиране влизат директно в първа лига, а завършилите на 3-о и 4-о място играят плейофи.

Илия Димитров става третият български нападател в румънската втора лига след Цветелин Чунчуков (Стяуа Букурещ) и Милчо Ангелов (ФК Брашов). /БТА