Атакуващият полузащитник Антонио Вутов е петото ново попълнение на Локомотив София, съобщиха от клуба от столичния квартал „Надежда“. Вутов, който в последните две години игра в Унгария, е подписал личния си договор и днес беше представен като нов футболист в групата на треньора Станислав Генчев.

Макар и да е само на 26 години, кариерата на Вутов е доста пъстра. От 2020-а година заигра в унгарското първенство за тима на Мезьокьовешд Жори, където записа 41 мача и вкара 5 гола. Година преди края на контракта с този клуб, той стигна до решение да прекрати отношенията си и да си тръгне като свободен агент.

Антон Узунов
53 снимки

Роден в Мездра, атакуващият полузащитник бързо е привлечен от Левски и през 2014-а продаден на Удинезе, но не успява да се наложи в Серия А. следват периоди като преотстъпен на Козенца, Лече, както и българските Ботев Пловдив и Левски, преди през 2018-а да подпише постоянен договор с „канарчетата“.

За националния отбор на България има 2 мача, както и 22 срещи и 2 попадения за младежкия отбор.

Преди него „червено-черните“ от София привлякоха бразилският защитник Алан Диас, както и Камен Хаджиев, Ивайло Найденов и Димо Бакалов.