Тимовете на Пирин Блаоевград и Локомотив София ще мерят сили в първи двубой от съботната програма на 11-ия кръг в efbet Лига. Срещата, чийто първи съдийски сигнал ще даде Владимир Вълков, е с начален час 15:15 и ще бъде излъчвана в ефира на DIEMA SPORT.


На Gong.bg ще проследим по-интересното от стадион „Христо Ботев“ в югозападния град.


“Орлетата” влизат в двубоя в доста прилична форма, като след 4-те поредни загуби, записаха три последователни мача без загуба - две равенства и една победа. Добра новина за Краси Петров са завръщанията на Венцислав Бенгюзов и Николай Бодуров, които се превърнаха във важна част от тима. Аут за двубоя обаче е Петър Занев, който получи удар в главата в последния мач срещу Арда, завършил при равен резултат.

„Железничарите“ от своя страна също влизат с увереност в мача. Столичният тим се представя на добро ниво от началото на кампанията и след 10 мача има 4 победи, 3 равенства и едва 3 загуби. В последния кръг момчетата на Станислав Генчев стигнаха до много драматична победа над Левски с 3:2 у дома. След мача със „сините“ обаче Локомотив отнесе и сериозна глоба от БФС заради хвърлени предмети, като освен паричната санкция, отборът ще играе и един домакински мач без публика. Той обаче ще е в следващия кръг срещу Лудогорец. Лоша вест за столичани е, че Мики Орачев е получил скъсване на връзка и е аут за два месеца..

През изминалия сезон Пирин и Локомотив София се срещнаха общо 4 пъти, като балансът между двата тима бе повече от симетричен – по една победа в редовния сезон, и по една в разпределението на местата между 11-о и 14-о.