Лидерът в класирането ЦСКА и Локомотив София завършиха при резултат 0:0 на стадион „Българска армия“. „Червените“ остават на върха с 41 точки - шест аванс пред шампиона Лудогорец, който е и с цели три срещи по-малко. „Железничарите“ пък са осми с 26 събрани пункта. Освен това тимът от Надежда може да се похвали, че прекъсна серията от пет поредни победи на възпитаниците на Саша Илич.

Двата тима имаха своите шансове в срещата. За ЦСКА Маурисио Гарсес и Енес Махмутович намериха гредите зад Александър Любенов в хода на двете полувремена, докато за локомотивци Илия Димитров пропусна най-чистото положение.

startphoto.bg
100 снимки

ЦСКА Локомотив София

източник: Sofascore.com


Първият точен изстрел в мача дойде, преди да е изминала и минута. Шагоян стреля в близкия ъгъл на Любенов, но не затрудни много вратаря. Вутов пък пробва да застраши вратата на Бусато от фал, но топката мина над напречната греда.

Четвърт час след началото Махмутович загуби една топка на тъчлинията от Ненов, който напредна и опита подаване за Славчев, но Минков изби топката току пред полузащитника. В ответната атака "червените" организираха бързо нападение, завършило с удар на Гарсес в бранител на гостите. Точно когато се преполовяваше първата част Гарсес се извиси над всички при центриране от корнер, но ударът му не намери очертанията. "Железничарите" пък организираха опасна контра, но последното подаване изневери на Славчев и Бусато пресече.

Ненов излезе сам срещу Бусато и опита да го преодолее, но бразилецът се намеси. Секунди след това бе вдигната и засада на юношата на ЦСКА. Пет минути преди почивката Шопов шутира с по-слабия си десен крак отдалеч, но Любенов улови без проблем. Две минути по-късно Гарсес стреля по диагонал, но топката се отклони долу в левия страничен стълб. Шагоян пък опита удар след една отбита топка при ъглов удар, но прекалено високо.

LAP.bg
36 снимки

С началото на втората част Франса центрира ниско, а Ненов засече топката във вратарското поле, но не успя да я насочи добре. Петров пресече ниско центриране отляво в 61-ата минута, но Славчев хвана топката с глава при летежа ѝ, ала и той нямаше как да я насочи с този си опит. В следващата атака Морено се освободи от персоналния си пазач и отправи много мощен изстрел, профучал до горния десен ъгъл.

Илия Димитров пропусна най-чистата ситуация за своите. Нападателят пое по страхотен начин дълго подаване и се освободи от Петров, но последвалият му удар от чудесна позиция бе безкрайно неточен. 

Само минутка по-късно Махмутович надскочи бранител на Локо и стреля с глава, но разтресе напречната греда. При добавката удар на Минков от въздуха мина над вратата. 

Включилият се по дясното крило Махмутович направи страхотно центриране към малкия пеналт, но Гарсес се размина с топката. Малко след това се повтори почти същата ситуация при подаване на Минков от левия фланг, но Бисмарк Чарлс не подходи добре към топката.

Линдсет се извиси при поредното центриране отдясно в 86-ата минута, но не съумя да нанесе добър удар с глава. Гарсес измъкна някак топката между трима и тя се озова у Бисмарк, който моментално опита шут по посока вратата на Любенов. Юношата на Левски обаче бе позициониран перфектно.


FT / ЦСКА - Локомотив София 0:0

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 21 Амос Юга, 6 Християн Петров, 22 Енес Махмутович, 13 Галин Минков, 27 Маурисио Гарсес, 7 Джонатан Линдсет, 15 Тибо Вион, 8 Станислав Шопов, 23 Жираир Шагоян, 28 Браян Морено

Старши треньор: Саша Илич

Локомотив София: 24 Александър Любенов, 13 Селсо Рапосо, 89 Матеус Дуарте, 33 Алан Диас, 22 Ивайло Найденов, 26 Красимир Милошев, 44 Божидар Кацаров, 8 Симеон Славчев, 39 Антонио Вутов, 94 Юлиан Ненов, 11 Карлос Франса

Старши треньор: Станислав Генчев