Промяна настъпи в програмата с контролните срещи на Локомотив София, съобщиха от клуба за БТА. "Железничарите" ще приемат Миньор Перник утре (3-и юли) от 18.00 часа на централния терен в квартал "Надежда".

Първоначално "червено-черните" трябваше да премерят сили с изпадналия във Втора лига Етър Велико Търново в Етрополе или Правец, но този вариант отпадна. След това беше разгледана опция с гостуващ за подготовка в България израелски отбор, но несъответствие в програмите на двата тима осуети и тази възможност. Така днес стана ясно, че Локомотив ще играе със завърналия се във Втора лига отбор на Миньор Перник. Другите две проверки на отбора преди началото на първенството са с Ботев Враца на 6-и юли, както и с Монтана на 13-и юли, пак на стадион "Локомотив".

Също днес пък първа тренировка с отбора ще направи и последното ново попълнение на тима Анте Аралица, който вчера подписа договора си, премина медицински тестове и беше представен пред медиите и феновете. Аралица е добре познат в България с изявите си за Локомотив (Пловдив), с чийто състав е вдигал два пъти Купата на страната.

Оказа се, че след като е напуснал полския Виечиста Краков, където се подвизаваше в последната година, той е имал предложения от два български клуба, но в крайна сметка е приел офертата на Локомотив (София).