Дербито между Славия и Локомотив София винаги е имало своя чар и обаяние. Двата отбора си дават среща днес в "Овча Купел" от 20:30 часа в сблъсък от 9-ия кръг на първенството. Срещата ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT, а на сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от мача. 

И "белите", и "железничарите" имат по 12 точки от началото на сезона, но отборът на Златомир Загорчич е изиграл два мача по-малко. Те обаче влизат от различни изходни позиции в дербито. Славия загуби от Арда в последния кръг с гол в заключителните секунди на мача. В същото време Локомотив се наложи над Спартак Варна с гол в 12-ата минута на добавеното време на срещата. 

Треньорът на домакините няма проблеми с контузени и наказани футболисти. На "Овча Купел" се разделиха с двама от титулярите си - Радослав Кирилов и Йон Бакеро, а техни заместници до момента не са привлечени. 

В същото време Локомотив през седмицата се подсили с крилото Юлиян Ненов. Фланговият нападател обаче няма да бъде уреден за днешния мач и ще може да дебютира в следващия мач с Левски. С травми са Марио Петков, Дейвид Малембана и Александър Александров. 

Главен съдия на мача е Станислав Тодоров.