Славия победи Локомотив София като гост с 2:1 в мач от 24-я кръг на efbet Лига. Попадението за "железничарите" бе дело на Антони Иванов, а за "белите" пълния обрат осъществи Владимир Николов със своите два гола. Славия създаде повече възможности за голове, като разчиташе изключително много на центрирания в противниковото наказателно поле. С тази победа "белите" са вече 10-и с 29 точки, а Локомотив София остава 11-и с 25 пункта на сметката си.

start-photo.bg
58 снимки

В 10-а минута Тони Тасев застана зад топката за изпълнеине на пряк свободен удар, но опитът му бе неточен и прелетя над напречната греда на Александър Любенов. Селсо Рапосо се справи чудесно на фланга, като навлезе в наказателното поле с топка в крака и отклони към Антони Иванов, а последният не се поколеба да стреля веднага, като силният му ляв крак не остави шансове на Светослав Вуцов - 1:0 за Локомотив София.

В 40-а минута Славия организира добра атака, като топката бе изпратена напред, а Тони Тасев плонжира, за да стреля с глава, но Любенов блесна с акробатично спасяване с една ръка, избивайки в корнер. В добавеното време на първата част Славия направи бърза атака, а Тони Тасев остави топката за Ертан Томбак, който връхлетя върху нея и стреля с първото си докосване с десния крак, но кълбото профуча встрани от левия страничен стълб на Любенов.

В 47-а минута Славия изпълни поредния си корнер, като този път центрирането бе добро на първа греда, а Владимир Николов отклони топката с глава и я насочи в далечния ъгъл, като не остави шанс на Александър Любенов да реагира - 1:1.

Веднага след това Славия имаше шанс и да направи пълен обрат, като футболист на "белите" изпревари противников играч и бе на чиста позиция, но ударът му бе отразен от стража на Локомотив София.

В 63-а минута Тони Тасев добре напредна на левия фланг, след което пусна чудесно подаване към Ертан Томбак, но неговият удар бе феноменално спасен от Александър Любенов, но на правилното място бе Владимир Николов, който не сбърка при добавката, за да направи пълния обрат - 2:1 за Славия.

Десетина минути след това Славия имаше нов шанс, след като "белите" изпълниха пряк свободен удар, а футболист на гостите стреля с глава, но не успя да уцели целта, а Любенов можеше само да изгледа топката с надежда.

До края на двубоя Славия контролираше нещата и не допусна опасни положения пред собствената си врата, като се опитваше действията да се развиват в противниковата половина, а Локомотив София така и не успя да осъществи натиск в опит да си тръгне с точков актив от срещата.

Стартови състави:

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 2. Гонсало Кардосо, 12. Бруно Франко, 4. Диме Димов, 31. Красимир Станоев, 10. Валентин Николов, 45. Димитър Митков, 21. Антони Иванов, 13. Селсо Рапосо, 16. Симеон Мечев, 98. Стив Траоре

Славия: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 5. Велко Йеленкович, 37. Венцислав Керчев, 33. Галин Иванов, 27. Емил Мартинов, 73. Иван Минчев, 7. Денислав Александров, 88. Тони Тасев, 10. Владимир Николов, 4. Виктор Генев