Локомотив София и Славия откриват 33-ия кръг на efbet  Лига със сблъсък помежду си в "Надежда". Срещата е днес от 17:30 часа, а двата тима са част от групата, която се бори за седмото място. Главен съдия на мача е Волен Чинков. 

Домакините влизат в мача на девето място с 41 точки и само с теоретични шансове за седмата позиция. В същото време "белите" са именно там с 53 точки. Авансът на отбора на Ангел Славков пред осмия Арда е цели седем точки и изглежда малко вероятно столичани да бъдат изместени. 

"Железничарите" ще бъдат без Ивайло Найденов и Мартин Райнов в днешния двубой. Двамата лекуват контузии. Очаква се като титуляр да започне Станислав Костов, който откри головата си сметка за отбора при победата с 2:0 над Ботев в Пловдив. 

Добрата новина за Ангел Славков е, че в групата на Славия се завърна Иван Минчев. В тимовия лист ще бъде записан и Дарко Тасевски, но той вече е част от щаба на временния наставник на "белите" и надали ще се появи в игра до края на сезона. Аут за гостите днес са Светослав Вуцов и Кристиан Добрев. 

До момента през сезона Локомотив вече победи на два пъти Славия у дома. Веднъж това се случи за първенството - с 1:0, а веднъж и в турнира за Купата на България - 2:1. На “Александър Шаламанов” в началото на сезона обаче “белите” се наложиха с 2:1.