Спартак Варна приема Локомотив София в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Двубоят започва в 15:00 часа и ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата.

Двата тима ще се стремят да стигнат до победата, тъй като се намират в трудна ситуация. "Соколите" са последни във временното класиране, като при Димитър Димитров показват далеч по-добри игри, но имат нужда от точки. "Железничарите" идват след серия от осем мача без победа в шампионата. 

Варненци отстъпиха на Арда с 0:2 в Кърджали в последния кръг, като през цялото второ полувреме играха с човек по-малко. Възпитаниците на Херо имат едва 12 точки в актива си и предвид факта, че отборите пред тях в класирането печелят точки, то победата над разклатените локомотивци е задължителна. Аут за мача е наказаният Александър Цветков, но в групата се завърна Ромей Ивееш. Очаква се централният защитник да бъде заместен от Бен Карамоко. В стартовия състав най-вероятно ще попадна и националът Иван Йорданов. 

Локомотив София загуби с 0:6 от ЦСКА 1948 в последния си мач. Заговори се, че треньорът Станислав Генчев може да бъде освободен, но младият специалист засега остава на поста. До последно под въпрос за мача ще бъде Мартин Райнов. Двубоят във Варна пропуска Селсо Рапосо, който е наказан. 

Очаква се Генчев да направи някои промени в своя стартов състав след тежкото поражние от "червените". Атаката отново ще бъде водена от Станислав Костов, а в предни позиции ще му помагат Франса и Антонио Вутов. 

Главен съдия на мача е Станислав Тодоров.