Старши треньорът на Локомотив София – Станислав Генчев, призна, че тимът му е бил надигран от Славия през второто полувреме на дербито в Надежда, но допълни че резултатът от срещата е справедлив.

Двата тима не излъчиха победител, завършвайки при резултат 1:1 в Надежда.

„Първото полувреме беше по-добро за нас от второто. Реализирахме гол, имахме няколко контраатаки при които можеше да вкараме втори гол. Славия имаше инициативата през втората част и играта предимно се води в нашата половина. Неприятно е, когато в края ти вкарат гол, но вината си е изцяло наша. Изключително груба грешка при ситуация, при която просто трябваше да изчистим топката напред и да не поемаме излишен риск. Бяхме малко дезорганизирани и позволихме на Славия да изравни. Предвид показаното на терена, мисля, че резултатът е справедлив. Можеше да стигнем и до победа, но предвид показаното на терена, резултатът е справедлив”, коментира Генчев.

Грешките са заради липса на концентрация. Не трябва да поемаме рискове. След излизането на Антонио Вутов, който е болен и игра с температура, се сринахме тотално в контрола на топката, а Славия се възползва от това. Целта в края беше да не получим гол и евентуално да направим някоя контра. Щеше да е изключително неприятно да получим още едно попадение в края, след като сме водели през цялото време. Няма мач и тренировка без значение. Винаги трябва да се доказваме и да играем за победа", допълни още той