Старши треньорът на Ботев Пловдив - Стефан Стоянов, говори след победата на неговия отбор с 2:1 в гостуването си на Локомотив София. 

„Доволен е много силно казано. Всеки човек си пречупва нещата през неговата призма. Не мисля, че в момента се чувствам много приятно“.

„Това са наличните футболисти в Ботев, но те с професионални договори, добри футболисти. Те са потенциално хора, които могат да показват такава игра, каквото показвахме през второто полувреме. Хора, които с желание, да работят и да стават по-добри, а съм човекът, който ще ми помогне в това отношение“.

start-photo.bg
62 снимки

„Николай Минков е доста голям процент от хората, които бяха на терена. Дадоха това, на което са способни. Имаха някаква неориентираност в началото, но оттам нататък всички хора, които бяха второто полувреме на терена, дадоха това, на което са способни. Получи се добър резултат, имахме доста положения. Добиха вече самочувствие и могат да играят футбол. Той (Минков) се реабилитира, но не е направил нещо, което не е футболно. Грешки, дузпи винаги стават“.

„Нормално е всеки клуб да преследва неговите си интереси. Интересите на Ботев са да играе футбол и футболистите в отбора да стават по-добри, в случая юношите да придобият някакво самочувствие. Ние ще излезем с доста млад състав, но основната цел ще бъде да играем футбол, тъй като с тези футболисти, които ще излезем, ще имат желание, мотивация, глад и пред публика, която вярвам, че ще ни подкрепи. Оптимист съм за мача от чисто футболно гледна точка и от интересите на Ботев. Интересът на Ботев в момента не е крайният резултат на самия мач, а какво става по време на него“.

„Обикновено давам примери, които трябва да се обясняват. Чувствам се като оракула на Аполон в митологията. Той е бил човек, който винаги е казвал и  познавал истината, но никой не му е вярвал. Горе-долу по същия начин се чувствам и аз. За втори път поемам отбор в края на сезона, остават един-два мача. Хората са изморени, леко обезверени, успяваме да вдигнем настроението. Но истината е реално, че никой не ми вярва. Чисто статистически е по-вероятно да има чужденец треньор, отколкото да остана аз“, заяви Стоянов.