Локомотив София победи Левски с 3:2 в истински трилър, в който се превърна мачът от 10-ия кръг на efbet Лига. Трите точки за тима от "Надежда" донесе юношата на "сините" Илия Димитров, който влезе като резерва и вкара скъпоценния гол в 90-ата минута. Преди това домакините на два пъти повеждаха чрез своя своя капитан Красимир Милошев (8, 52). Георги Миланов (19) и Патрик-Габриел Галчев (74) дадоха надежди на "сините" с изравнителни голове, но те се оказаха недостатъчни дори за точка.   
 
Победното попадение на "червено-черните" бе разгледано и от ВАР, след като се видя, че в зародиша на атаката Божидар Кацаров е играл с ръка. Реферът Валентин Железов изгледа внимателно ситуацията и зачете гола. 
Двубоят започна в спокойно темпо, но грешка на вратаря на Левски - Пламен Андреев в 8-ата минута доведе до откриване на резултата. Коварно центриране на Антонио Вутов от корнер затрудни стража на "сините", който изби топката в краката на Красимир Милошев и капитанът на Локомотив Сф с премерен удар прати топката във вратата на Левски - 1:0. 

 
Веднага след това Станимир Стоилов бе принуден да прави смяна заради травма в глезена на Сонко Сундберг, който бе откаран с линейка в болница. На негово място се появи Роналдо и това наложи вътрешни размествания в състава.
 
В 19-ата минута Левски стигна до изравняване с много красив гол на Георги Миланов от фаул, който от 25 метра изненада Любенов с удар в долния му ляв ъгъл - 1:1. Той бе отсъден за игра с ръка на футболист в "червено-черно", макар че повторенията показаха, че тя е до тялото .

"Сините" можеха да направят пълен обрат само две минути след изравнителния гол, но ударът на Галчев с глава облиза сглобката на вратата на домакините. Локомотив имаше шанс в 35-ата минута, но този път Пламен Андреев не позволи на Вутов да го преодолее, макар че бе затруднен допълнително и от рикошет в крака на Ван дер Каап. 

Деси Комарова
56 снимки

В 52-ата минута Локомотив Сф отново поведе. Грешка на Андриан Краев позволи на Красимир Милошев да си нагласи топката и да шутира отдалеч. Топката рикошира в крака на Ван дер Каап и затрудни Пламен Андреев, който не успя да избие влизащата във вратата му топка - 2:1.

Голът накара играчите в "синьо" да увеличат темпото, което доведе до няколко положения пред вратата на Локомотив Сф. Филип Кръстев в 69-ата минута имаше страхотен шанс, но разочарова с изпълнението си от пряк свободен удар пред наказателното поле. Три минути след това пък попадение на Уелтън не бе зачетено заради засада. 

В 72-ата минута обаче логичното се случи. Патрик-Габриел Галчев след индивидуална акция със страховит удар отдалеч едва не скъса мрежата на Любенов за 2:2.

В последната минута на редовното време домакините нанесоха трети удар, изработен от резервите на тима. Димо Бакалов пусна към Ивайло Найденов на левия фланг, а той веднага центрира по земя в наказателното поле. Там най-съобразителен се оказа Илия Димитров, който отблизо прати топката зад гърба на Андреев за 3:2. Въпреки че е юноша на Левски, той изрази радостта си доста емоционално, с което подразни "сините" фенове.


ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЛЕВСКИ 3:2

1:0 Красимир Милошев (8)
1:1 Георги Миланов (19)
2:1 Красимир Милошев (52)
2:2 Патрик-Габриел Галчев (74)
3:2 Илия Димитров (90)
 
ЛОКОМОТИВ СФ: 24. Александър Любенов, 13. Селсо Рапосо, 21. Камен Хаджиев, 33. Алан Диас, 4. Мики Орачев, 44. Божидар Кацаров, 26. Красимир  Милошев-К, 8. Симеон Славчев, 11. Карлос Франса, 39. Антонио Вутов, 45.  Димитър Митков 
Резерви: 1. Дамян Дамянов, 10. Валентин Николов, 70.  Димо Бакалов, 9. Илия Димитров, 89. Матеус Дуарте, 94.  Юлиан Ненов, 22. Ивайло Найденов
Треньор Станислав Генчев
 
ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев-К, 5. Келиан Ван Дер Каап, 23. Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 22. Патрик-Габриел  Галчев, 8. Андриан Краев, 30. Филип Кръстев, 7. Георги Миланов,  6. Цунами, 10. Ивелин Попов, 14. Илиян Стефанов
Резерви: 13. Николай Михайлов, 4. Нейтън Олдър, 17. Уелтън Фелипе, 18. Роналдо, 88. Марин Петков
Треньор Станимир Стоилов