Футболистът на Локомотив София Симеон Славчев ще подпише с Лехия Гданск съвсем скоро, научи „Мач Телеграф“. Халфът ще се завърне в полския клуб със свободен трансфер. Бившият национал изкара две години в клуба под наем от Спортинг Лисабон и в периода 2016 – 2018 година записа 50 мача и вкара един гол.

В момента Славчев и Лехия са се разбрали за контракт за две години и половина. Преди това футболистът трябва да мине само медицинските прегледи, преди да бъде представен официално.

start-photo.bg
76 снимки

Лехия в момента се намира на незавидната 14-та позиция в елита на Полша с актив от 17 точки като са само с една над зоната на изпадащите. Славчев ще се опита да помогне на тима да се спаси от изпадане, а кратка справка сочи, че отборът е с най-слаба защита в Екстракласа, като е допуснал 30 попадения.

Славчев е трябвало да замине още вчера за Гданск, но проблеми с полетите отложиха неговото пристигане с един ден. Той вече си е взел довиждане с досегашните си съотборници, треньори и ръководители в Локомотив София и е въпрос на часове да бъде обявен официално трансферът.

start-photo.bg
97 снимки

В „Надежда“ 29-годишният халф игра силно и записа общо 26 срещи с „железничарите“ като в тях отбеляза един гол срещу ЦСКА и подаде на два пъти за други две попадения. Опитният футболист игра в България за Литекс, Чавдар Етрополе и Левски, а в чужбина беше част от английския Болтън, португалския колос Спортинг Лисабон, кипърския Аполон Лимасол и азербайджанския Карабах.