Още 4 двубоя от осминафиналите за Купата на България предстоят да се изиграят днес. След като ЦСКА, Локомотив Пловдив и Струмска слава вече намериха място на четвъртфиналите, по-късно още осем състава ще преследват своята мечта. Сред тях са актуалният носител на трофея – Славия, както и финалистът от сезон 2017/18 – Левски.

Отново правим уточнението, че съгласно регламента на турнира, на този етап победителите се решават в един двубой. При равенство в редовното време се стига до две продължения от по 15 минути, ако и в тях паритетът не бъде нарушен, се изпълняват дузпи. 

Несъмнено един от най-интригуващите сблъсъци е този с участието на „сините“. Момчетата на Славиша Стоянович гостуват на Черно море във Варна, а това е гаранция за здрав сблъсък с непредсказуем изход. Срещата на „Тича“ стартира в 16:00 часа. По традиция „моряците“ са корав съперник на столичния гранд, а в първата среща помежду им през настоящия сезон, за Първа лига, играчите на Илиан Илиев бяха на косъм да вземат победа на „Георги Аспарухов“, но а в последните минути на срещата борбеният дух на един юноша на Левски - Илия Димитров - изигра важна роля и така се стигна до реми – 2:2.

Като прибавим и факта, че Левски загуби финала за Купата през 2015 година именно от Черно море, а година по-късно бе елиминиран на осминафиналите на Герена от същия съперник, това гарантира още по-солидна интрига в срещата.

При домакините Илиан Илиев няма да може да разчита на Мартин Костадинов, който има здравословни проблеми, а от групата от 18 футболисти отпадна и Аристот Н`Донгала.  

В щаба на гостите Славиша Стоянович не ще може да разчита на страдащите от различни травми Богдан Вашчук, Паулиньо и Серджиу Буш. Направи впечатление, че сръбският специалист включи в групата от 19 футболисти Ривалдиньо, но сред избраниците му липсва полузащитникът Антъни Белмонт.

Главен съдия на срещата ще бъде Ивайло Стоянов, а за тези, които няма да имат възможност да я гледат на живо, Gong.bg ще следи развоя минута по минута, пряко ще излъчва DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA, а на честотите на Дарик радио ще може да се слушате какво се случва в морската ни столица.

По-късно през деня, от 19:00 часа, Лудогорец приема Славия. Антони Здравков вече направи своя дебют начело на „зелените“ през изминалата седмица, когато шампионите направиха реми с АЕК Ларнака в Лига Европа, а след това постигнаха успех с 4:1 над Септември.

Очакванията сега са специалистът да направи някои ротации в състава, като добрата новина за Здравков е, че има достатъчна вариативност, с оглед на факта, че с контузия е единствено Абел Анисе.

При „белите“ Златомир Загорчич е изправен пред малко повече главоблъсканици, с оглед на това, че с травми са Сашо Александров, Неманя Иванов и Димитър Велковски.

Главен съдия на срещата, която ще се състои на „Лудогорец Арена“, ще бъде Никола Попов. Мача ще може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

Иначе програмата в сряда откриват Локомотив София и Септември. Столичният сблъсък е с начален час 14:00 и отново ще може да проследите с Gong.bg.

„Столичните железничари“ са в серия от 5 мача без загуба във Втора лига, докато септемврици са в серия от 10 поредни поражения в родния елит. За Септември се завръща Борис Галчев, което неимоверно ще бъде плюс. Главен съдия ще бъде Радослав Гидженов.

От 18:00 часа играят Етър и Верея, като „болярите“ са в ролята на абсолютен фаворит. В последния кръг на Първа лига момчетата на Краси Балъков победиха класически Славия, докато стаорозагорци, които са на дъното в таблицата в елита отнесоха 7 гола от Левски. Главен съдия на мача ще бъде Геори Иванов. 


КР Струмска слава Радомир - Черноморец Балчик 3:1 (1:0 Александър Аспарухов 21', 2:0 Георги Янев 22', 2:1 Румен Александров 69', 3:1 Александър Аспарухов 83') 

КР Дунав Русе - Локомотив Пловдив 1:2 (0:1 Анте Аралица 64', 0:2 Бирсент Карагарен 68',1:2 Александър Александров 90+1')

КР ЦСКА - Витоша Бистрица 3:1 (1:0 Рубен Пинто 15', 2:0 Али Соу 74', 3:0 Али Соу 76', 3:1 Михаил Милчев 90+1')  

31 октомври (сряда)

14:00 часа - Локомотив София - Септември София

16:00 часа - Черно море Варна - Левски - Може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORTPLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио

18:00 часа - Етър Велико Търново - Верея Стара Загора

19:00 часа - Лудогорец Разград - Славия Може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORTPLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио

1 ноември (четвъртък)

19:00 часа - Берое Стара Загора - Ботев Пловдив - Може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORTPLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио