Един от фен сайтовете на Локомотив София излезе с информация за сбиването в Плевен. „Железничарите“ гостуваха на местния Спартак в двубой от шестнайсетинафиналите за Sesame Купа на България и в крайна сметка спечелиха с 4:1. Сериозни сблъсъци обаче помрачиха срещата между спартаклии и „червено-черните“ в края на първото полувреме, когато двубоят дори бе прекъснат за кратко.

Ето какво написаха привържениците на столичния тим в сайта си:

Локомотив победи Спартак в Плевен с 1:4 и продължава на 1/8 финалите за Купата на България, но мача бе белязан от ексцесии невиждани до сега в България. Случвало се фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор.

В края на първата част след като фенове на Локомотив се радват на развоя в мача служители на охранителна фирма "Атила" разбиват вратата на клетката за гости и въоръжени нахлуват в нея. Запътват се към феновете на Локомотив и започва меле, при което пострадват двама фенове на железничарите и двама от нахлулите служители на фирмата. След известно време в сблъсъка се включва и местната полиция, която влиза и започва да стреля с електрошок срещу Локомотивци вместо да изгони навън нахлулите охранители.

Питаме БФС какви мерки ще вземе? Това ли е дъното? Футбола за фенове ли е или ще подкрепят охранителни фирми решили да бият хора и когато срещнат отпор, полиция която ги подпомага?