Локомотив София е вторият 1/4-финалист в турнира SESAME Купа на България, след като победи с класическото 3:0 Витоша Бистрица в осминафинал от надпреврарата. Ивайло Найденов откри в добавеното време на първата част, а Алан Диас удвои в 58-ата минута. Десет минути преди края на редовното време капитанът Красимир Милошев оформи класиката и крайния резултат. Домакините играха и с човек по-малко от 68-ата минута, когато Найденов беше изгонен с директен червен картон.

Столичните "железничари" контролираха развоя на мача през всичките 90 минути и спокойно можеха да отбележат и още попадения. По този начин те се присъединиха към другия четвъртфиналист до този момент Арда. Това беше и последен двубой за двата отбора за календарната 2022-а година.

start-photo.bg
97 снимки


Първата по-интересна ситуация в мача беше още във 2-ата минута. Тогава Ненов получи извеждащ пас зад отбраната на гостите. Офанзивният футболист овладя кълбото, но се подхлъзна, а топката стигна до Славчев. Халфът отправи удар, но след рикошет се стигна само до корнер. Малко след това Любенов не се затрудни с удар от далечна дистанция на Вачев. 

В 10-ата минута Кочилов центрира от корнер, а Христов продължи топката към далечната греда. Кълбото обаче се отклони от Димитров и премина опасно покрай вратата на домакините. 

Седем минути по-късно Алан Диас засече с глава центриране от корнер на първа греда, но стреля неточно в аут. В 21-ата минута отново Диасотигра с глава на първа греда след центриране от нов ъглов удар, но се получи рикошет в играч на гостите и топката стана удобна за вратаря Ставрев.

След четвърт час игра Юлиан Ненов центрира от поредния корнер в наказателното поле на Витоша, където Димо Бакалов бе изпуснат и стреля точно с глава, но твърде слабо и право в стража на "тигрите".

LAP.bg
44 снимки

В 37-ата минута дойде и най-чистото положение за Локо София в мача до момента. Ненов центрира от свободен удар отдясно към далечната греда, където Божидар Кацаров бе изпуснат на границата на вратарското поле и засече с левия крак в близкия ъгъл, но топката се озова от външната страна на мрежата.

Четири минути преди края на първата част домакините организираха бърза контраатака, при която Ненов получи на центъра отляво, проби в половината на Витоша, влезе навътре, финтира съперник и шутира ниско от дистанция, но твърде слабо и в ръцете на Ставрев.

В последните минути „железничарите“ натиснаха в търсене на попадение и в 43-ата Симеон Славчев даде отличен пас за Илия Димитров отляво в наказателното поле, а нападателят стреля веднага в близкия ъгъл, но стражът отрази в корнер. След неговото изпълнение от страна на Ненов Алан Диас засече с глава на границата на вратарското поле, но отново Ставрев бе на своето място и спаси.

Голът стана факт в добавеното време на първата част. Димо Бакалов продължи с глава едно центриране отдясно към Ивайло Найденов, който влезе навътре и с мощен удар от дъгата пред наказателното поле прати топката в десния ъгъл на „замръзналия“ на място Ставрев – 1:0.

В началните минути на второто полувреме Витоша се настани в половината на Локомотив и изпълниха няколко корнера, но без да застрашат вратата на Александър Любенов.

Домакините имаха шанс за второ попадение в 53-ата минута, коато Найденов центрира отляво в наказатеното поле, където Илия Димитров стреля с глава, но над вратата.

Столичните "железничари" обаче удвоиха преднината си пет минути по-късно. Тогава Красимир Милошев изведе отляво в наказателното поле Кацаров, който центрира успоредно на голлинията, където Ставрев на успя да отбие добре топката и тя попадна в Алан Диас, който от метър просто я чукна във вратата за 2:0.

В 68-ата минута домакините останах с човек по-малко след директен червен картон за Ивайло Найденов. „Железничарите“ сбъркаха в половината на „тигрите“, които пък организираха мълниеносна контраатака чрез Кристиян Димитров, който напредна на скорост към наказателното поле, но бе съборен от Найденов и съдията му вдигна червения цвят.

След това последва пряк свободен удар пред наказателното поле, който бе изпълнен технично от Деян Христов, който завъртя топката над стената, но на сантиметри от дясната греда на Любенов в аут.

В 78-ата минута Локомотив можеше да реши всичко с трети гол. Илия Димитров напредна добре в половината на гостите и изведе отдясно в наказателното поле Кацаров, който стреля силно към вратата, но Ставрев успя да избие в корнер.

Десет минути преди края на редовното време домакините все пак стигнаха до класиката. Капитанът Милошев успя да се пребори с двама играчи на Витоша пред наказателното поле и с прекрасен удар от въздуха с левия крак от дистанция отбеляза страхотно попадение – 3:0.

В 86-ата минута голмайсторът Милошев центрира отляво в наказателното поле, където на далечната греда Димитров опита да засече с глава, но топката рикошира в тревата и вратарят изби над гредата.

Витоша имаше отличен шанс за почетно попадение в четвъртата минута от добавеното време, когато Теодор Димитров центрира отляво в наказателното поле, където Цветомир Вачев се извиси и стреля отлично с глава, а топката се отби от напречната греда и тупна на голлинията, след което Любенов улови. Гол обаче нямаше, защото кълбото не премина с пълния си обем голлинията. Това беше и последното действие в срещата. 


Локо Сф - Витоша  3:0

1:0 Ивайло Найденов 45+1'

2:0 Алан Диас 58'

3:0 Красмир Милошев (к) 80'

Червен картон: Ивайло Найденов (Локомотив София) 68'

Локомотив: 24. Любенов, 13. Рапосо, 33. Алан Диас, 44. Кацаров, 5. Малембана, 22. Найденов ч.к., 26. Милошев, 8. Славчев, 70. Бакалов, 9. Димитров, 94. Ненов. 

Витоша: 12. Ставрев, 5. Чарлов, 7. Кочилов, 10. Амзин, 11. Славков, 18. Петров, 21. Илиев, 41. Христов, 24. Димитров, 27. Паскалев, 77. Вачев.