От ръководството на Спартак Плевен днес излязоха с позиция по повод инцидента на мача с Локомотив София от 19 ноември. Плевенчани загубиха с 1:4 като домакини и отпаднаха на 1/16-финалите на турнира за Купата на България по футбол.

Към края на първото полувреме възниква инцидент с привърженици на "железничарите". Според Борислав Георгиев, член на Управителния съвет на плевенския клуб, тази "групичка от 40-50 души, която уж ги подкрепяше на 19 ноември на мача в Плевен, не е от истинските фенове на Локомотив. Няма как да е от нормалните запалянковци на "железничарите", щом от тях полицията е иззела палка и нож, които са предадени на дежурния делегат на мача. Ненормално поведение провокира разразилия се инцидент, за щастие завършил без жертви". По думите на Георгиев охранителите са влезли в сектора на гостите, за да окажат помощ на паднал на земята привърженик на Локомотив, когато са нападнати. Той подчерта, че бързата намеса на полицията е предотвратила по-сериозен инцидент. 

"В Плевен са провеждани много емблематични футболни срещи. Страстите в тях обаче винаги са се разгаряли на терена и са разрешавани със спортни достойнства. Гостуващите фенове винаги са добре дошли да подкрепят своя любим отбор. Никога досега не е имало дори малки инциденти, нарушаващи обществения ред и сигурност", подчерта Георгиев.