С прословутия "железничарски" дух Локомотив София стигна до колкото труден, толкова и важен успех в гостуването на Поморие в 10-ия кръг на Втора лига. "Червено-черните" изоставаха с 1:2 четвърт час преди края, но стигнаха до успеха с 3:2 и са само на точка зад лидера Ботев Враца. 

Любо Божинов наниза две попадения за домакините и им даваше преднина, но Мартин Станкев и Емил Виячки изравняваха. В 83-та минута Иво Иванов реализира попадението за пълния обрат и хвърли в екстаз малката, но шумна агитка от столицата. 

Мачът започна по страхотен начин. Още в 6-та минута Поморие стигна до голова ситуация, когато вратарят на Локо съсече в наказателното поле играч на съперника. От 11-те метра Любо Божинов беше безпощаден и откри резултата. 

Но в 27-та минута локомотивци изравниха. Евертон Джилио-Том направи пробив отляво и центрира опасно във вратарското поле за Илия Димитров, чийто удар беше избит от вратаря, но на един метър от голлинията Мартин Станкев изравни. 

Това обаче не беше всичко преди почивката. В 45-та минута отново Любо Божинов получи една топка на около 30 метра и стреля, топката тупна в калната нива пред вратарското поле на вратаря на Локо, той се подведе и не успя да я улови, допускайки я в мрежата си - 2:1 за Поморие. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея тимът от морето направи доста пропуски и може да съжалява, че не дръпна с повече. И беше наказан за разсеяността си в предни позиции. Това се случи в 74-та минута. 

Тогава след едно центриране от пряк свободен удар Емил Виячки беше оставен непокрит във вратарското поле и с глава прониза мрежата за 2:2. Но това не беше достатъчно за "железничарите" и те тръгнаха в търсене на успеха. 

И пълният обрат се случи в 83-та минута. Тогава след поредното центриране в наказателното поле топката се озова у Иво Иванов в непосредствена близост до вратата и той не изпусна - 3:2 за Локо. 

Така столичани взеха трите точки и се изкачиха на втората позиция с 22 точки - на една зад лидера Ботев Враца и на една пред преследвача Царско село. Поморие остава в зоната на изпадащите с 8 точки на сметката си.