Собственикът на Локомотив София Иван Василев излезе с изявление, в което увери, че ще продължи да издържа клуба. Той благодари на феновете за подкрепата и разясни, че столичните "железничари" единствени в цяла България инвестират в държавна земя без да са получили договор или концесия.

Ето какво каза Иван Василев:

Скъпи локомотивци,

От мое име и името на акционерите и УС на клуба Валентин Николов, Иво Паргов, Веско Стоянов и Бойчо Величков, благодаря на всички локомотивци за доверието, което ми оказахте през тежките години на изпитание!
Респект и уважение към всички вас, които застанахте зад Клуба!
В същото време е недопустимо на срещите на велик клуб като Локомотив да ставаме свидетели на грозни сцени и рушене на имущество, в това число и лично! Подобни вандалски прояви не отиват на клуб с 90-годишна история дал на българския футбол легенди като Никола Котков и Начко Михайлов.
През последните 4 години заедно с моите колеги инвестирахме толкова средства в базата (терени, помощни игрища, съблекални и други съоръжения) колкото не са били отделяни през последните 35 години, и то само със собствени сили. Ние сме единствените в България, които са вложили такива средства в държавна земя, без да са получили договор или концесия от държавата.
Искам да ви уверя, че заедно с колегите ми от ръководството ще продължим да работим със същата енергия, любов и ентусиазъм за Локомотив, доколкото ни позволяват финансовите възможности.
Наред с това оставаме на разположение за разговори с потенциални инвеститори, които да надградят направеното от нас, което никак не е малко.
Вярваме и призоваваме всяка жена и мъж, в чиито тела туптят локомотивски сърца, да дадат своя принос за обединението на Клуба и по-голяма подкрепа за любимия ни отбор!

Локомотив е необикновения отбор за обикновения Човек!

Иван Василев и членовете на УС на Локомотив София