Втородивизионният Локомотив София започна зимната си подготовка на своя стадион, като новият старши треньор Младен Додич изведе група от 30 души. В сравнение с есенния състав Локомотив се е разделил с 9 души, има 7 нови попълнения, а шестима са на проби.

Подсигурен е лагер в Сандански в началото на февруари, а в клуба започва работа като скаут Любо Трайков, който изпълняваше същата длъжност и в Лудогорец преди време.

Отборът е привлякъл Тодор Чаворски и Мартин Василев от Миньор (Перник), Джихад Кямил от Арда, Цветомир Вачев от Пирин, Александър Александров от Дунав 2010 (Русе), Евгени Зюмбюлев от ЦСКА 1948, а в отбора се завръща след прекъсване от няколко месеца и Илиян Стефанов-Нани.

От напускащите е ясно, че Даниел Васев отива в Арда, Емил Виячки в Работнички (Скопие, БЮР Македония), Мартин Станкев в клуб от гръцката трета дивизия, а Даниел Алексиев е в Хебър 1918 (Пазарджик). Другите с прекратени договори са Георги Нетов, Богомил Христов, Костадин Хазуров, Страхиня Кръстевски и Йоргос Бузукис.

Първата контрола на отбора е на 22-и януари с Оборище (Панагюрище), а за 26-и този месец се търси противник. Следващата проверка е на 30-и със Спортист (Своге), на 31-и започва лагер в Сандански. Там проверките за момента са две- на 6-и със Септември (Симитли) и на 6-и с местния Вихрен. Търсят се още противници, а на 16-и февруари е последната проверка с Локомотив (Горна Оряховица)./БТА