Локомотив София стартира пролетния дял от шампионата във Втора лига с категорична класическа победа над Лудогорец 2 с 3:0.

Локомотивци, които през есента не намираха верния път към вратата често, реализирайки 10 гола за 17 мача, днес се отпушиха и победиха. 

Първата добра ситуация за гол се откри пред "орлите" в 11-ата минута, но след корнер Димитър Митков стреля край вратата. 

В 26-ата минута Локомотив поведе с 0:1. Точен бе Марио Петков. В 41-та минута гостите успяха да стигнат и до втори гол. Отбеляза го Цветомир Вачев. При този резултат двата тима се оттеглиха за почивка.

През второто полувреме Лудогорец 2 се опита да се върне в мача, но "железничарите" се бяха затворили добре. В 70-ата минута Ивайло Климентов засече с глава едно центриране от фланга, но Любенов без проблеми улови. 

В 75-ата минута, след грешка в отбраната на разградчани, Цветомир Вачев отбеляза втория си гол за 0:3. До края на срещата добра възможност се откри пред Ерол Дост, който отблизо се опита да засече една топка на шпагат, но милиметри не му достигнаха да отиграе ситуацията.

Така след този 18-ти кръг Локомотив София вече е на 8-ото място с актив от 22 точки, Лудогорец 2 е на 13-ото място с 19.