Локомотив Сф започна подготовката си буквално по вода заради излелия се страхотен порой над "Надежда". Заради него само 10 минути след началото на първата тренировка играчите бяха прибрани на сухо на лекоатлетическата писта на стадиона.

Неуспелият за броени секунди да се завърне в елита тим стартира с нов треньорски щаб. В него освен старши треньора Ангел Колев се завръща още един опитен специалист - Трендафил Терзийски, който ще отговаря за физическата подготовка. Другите двама са Виктор Михайлов и треньорът на вратарите Дани Белчев

За спортен директор на мястото на Ангел Колев е назначен младият Георг Василев..

Най-интересната новина от първата тренировка е трансферът на най-добрия в последните две години в състава на Локомотив, защитникът Емил Виячки,  в руския втородивизионен Луч-Енергия Владивосток. Трансферът му е свободен, заради джентълменската му договорка със собственика на клуба Иван Василев.

"Ето какъв трамплин е Локо Сф", поясни Иван Василев.

От по-опитните футболисти в Локомотив остава Владислав Романов, а идва защитникът Ангел Грънчов. За Цветан Генков и братя Пееви обаче Иван Василев отрече, че ще бъдат привлечени.

На първата тренировка отсъстваха чужденци, като според боса очакваният трансфер на сръбски халф е забуксувал. Въпреки това се очаква развитие по евентуалното привличане на чужденци в състава.

В отбора от миналогодишния състав остават също Александър Горанов, Мартин Станкев и Илиян Стефанов. В отбора се завръщат вратарите Александър Любенов /преотстъпването му от Левски още не е уредено докрай/, Цветомир Витков, идва и юношата Вълев. Завръща се и халфът Богомил Христов.

А на бившите футболисти Александър Бранеков и Иво Иванов са предложени треньорски позиции в ДЮШ на Локо Сф.

В отбора са привлечени още двама млади футболисти - Марио Петков, играл за последно в Царско село, и Йордан Тодоров от Септември Сф. Юноши от локомотивската школа също има, като Красимир Милошев и Тодор Станкушев.

Отборът предвижда 5 контроли, като първата ще бъде срещу Етър в Правец на 30 юни.

Иван Василев все още оставя вратата открехната за пристигането на евентуален нов собственик на клуба.

Според информация на Gong.bg, италианската връзка все още не е отпаднала напълно като възможност за близкото бъдеще на Локо Сф.

С мило тържество пък бе награден с плакет по случай 80-годишнината му ветеранът-футболист Иван Коцев. Интересното е, че целият съзнателен живот и кариера са  му преминали в Локомотив Сф, заемайки различни позиции като играч и служител на клуба.