Необмислената постъпка на служители от техническия персонал на Софийската опера с графитите с надписа "Локо София"  върху оградата на Мемориала на мира в Хирошима предизвика ответната реакция на извинения от страна на МВнР, Локомотив Сф и ръководството на Операта.

А социалните мрежи в своя винаги находчив стил отговориха с чувство за хумор на неприятния инцидент, разведрявайки обстановката с интересни хрумки.

Ето къде още може да бъде "видян" надписът "Локо София" по света и у нас - ред световни забележителности и други обекти са "изографисани" с надписа на името на столичния клуб.

Съвсем "истински" надпис "Локо София" пък бе надраскан върху фасадата на общината в Перник.

Но има такива и на други български клубове, вижте на кои и къде точно в нашата галерия.

Молим ви да използвате и чувството си за хумор, разглеждайки фотосите, като подчертаваме, че и ние осъждаме постъпката на двамата българи в Япония.

Същевременно не закъсня и отмъщението на самураите, които "надраскаха" с надписи на японски стадиона в квартал "Надежда", докато надписът "Локо София" в квартал Ботунец единствено изглежда в реда на обикновеното. А също така и на стадиона в Осло за мача на националите срещу Норвегия.

Още по темата: 

Ръководството на Локо Сф осъди вандалската проява в Япония

Задържаха българите-вандали в Япония, оказаха се служители на Софийската опера

МВнР се извини на Япония

Надраскаха "Локо София" върху Мемориала на мира в Хирошима