Локомотив София 1929 обяви благотворителен търг, в който всички ценители на футболната игра могат да наддават за уникална фланелка с автографи на част от звездите, които преди година се включиха във футболното шоу „50 години номер 8“.

Средствата от инициативата ще подпомогнат участието на представителите набор 2005 година на ДЮШ на клуба в международния турнир за деца и юноши „Готия Къп“. Сумата е необходима за закупуване на самолетни билети за 25 деца. Оригиналната фланелка от паметния мач на 8 май с автографите на над 10 футболни легенди от цял свят, ще осигури участието на децата в турнира в Швеция. Уникалният екип е личен подарък от Христо Стоичков на президента на Локомотив София Иван Василев, като новият му собственик може да се сдобие с него при начална цена от 5 000 лв.

Всеки, който иска да се гордее със звездната фланелка и да подпомогне развитието на млади футболни таланти, може да се включи в търга. Заявките за участие се изпращат до 06 май 2017 г. (събота) към директора на ДЮШ Ивайло Паргов на e-mail: ivopargov@abv.bg или на телефон: 0899 999 225 с посочена цена за участие, имена, телефон за контакт и e-mail.

Официалната информация за приключването на търга ще бъде обявена на пресконференция, на която фланелката ще бъде връчена лично от президента на клуба Иван Василев.