Арда Кърджали победи Локомотив София с 2:0, в среща от 22-ия кръг на Втора Професионална лига пред 3000 зрители на "Арена Арда".

Домакините започнаха по-активно и още в 5-ата минута Венци Христов бе изведен в добра позиция в наказателното поле, но ударът му мина встрани от вратата. В 12-ата минута се получи доста интересна ситуация. Иван Караджов излезе да изчисти една топка, но от силата на удара му, тя можеше да се окаже в мрежата на гостите. В 33-ата минута Локомотив остана с човек по-малко, след като червен картон получи Исмаел Тайдер. 

Главният съдия Димo Димов направи няколко грешни отсъждания, като в 37-ата минута Лукас бе фаулиран в наказателното поле от вратаря на "железничарите", но дузпа не бе отсъдена. Малко преди това Караджов 
показа невероятен рефлекс, спасявайки опасен удар от непосредствена близост с глава на Тодор Чаворски.

В 43-ята минута дойде и най-чистото голово положение за Арда. Венци Христов получи топката в наказателното поле, излъга защитник на гостите, след което подаде към оставения сам Марчев, но нападателят не успя да се разпише на метър от голлинията. Неговата грешка обаче беше поправена от Венци Христов, който малко след началото на второто полувреме успя да открие резултата. При едно разбъркване в наказателното поле, Коконов подаде към Христов, който само трябваше да вкара топката в мрежата за 1:0. 

В 62-ата минута Коконов получи хитър пас от Бенгюзов и без да се бави от границата на наказателното поле прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата пазена от Любенов, покачвайки на 2:0. В 83-ата минута Законов центрира към Осман, който игра с глава но неточно. Две минути преди последния съдииски сигнал, Законов можеше да направи победата още по-категорична, но след грешка на вратаря на Локомотив, Законов шутира и се наложи защитник да избие топката от голлинията.

С тази победа Арда се изкачи на третото място в класирането с актив от 41 точки. В следващия 23-ти кръг Арда гостува на Черноморец Балчик, като срещата е на 8 април от 17:30 ч. Локомотив София е на 9-ото място с актив от 26 точки.