От БФС излязоха със становище относно претенциите на Добруджа да бъде отложен двубоят срещу Локомотив София от Втора лига заради 8 болни от коронавирус играчи. 

"Ръководството на Българския футболен съюз държи да внесе някои уточнения по повод възникналата ситуация със заразени с COVID-19 футболисти на ПФК Добруджа 1919 и претенциите на клуба за отлагане на двубоя срещу Локомотив (София) от програмата на Втора професионална лига.

След проведени на 03.09.2020 г. рутинни PCR-тестове, петима състезатели на клуба дават положителен резултат. Поради този факт и следвайки както протокола на БФС за провеждане на тренировъчен и спортно-състезателен процес в условията на COVID-19, така и на Заповед №РД-09-704/29.06.2020 г. на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, ръководството на ПФК Добруджа 1919 бе длъжно да проведе две незабавни изследвания по метода PCR, като при два отрицателни резултата от проби, взети в два последователни дни, останалите играчи и членове на спортно-техническия щаб, можеха да продължат участието си в подготовката и официалните срещи. Със съдействието на БФС PCR-тестове бяха проведени на 06.09.2020 г., когато още трима състезатели дадоха положителен резултат, а отново с помощта на футболния съюз, останалите футболисти и длъжностни лица от клуба преминаха изследвания на 08.09.2020 г. и на 09.09.2020 г. 
Резултатите от взетите в предишните два последователни дни проби са отрицателни и са своевременно комуникирани с ръководството на клуба, респективно не съществува обективна причина за създаване на прецедент и отлагане на двубоя на ПФК Добруджа 1919 с Локомотив (София). Според решение на Изпълнителния комитет на БФС, по предложение на Медицинската комисия към централата и съгласувано с държавните здравни власти, мач от професионалния ни футбол може да бъде отложен единствено при над 10 доказано заразени с коронавирус играчи - условие, което не съществува в настоящия случай с ПФК Добруджа 1919.

Ръководството на Българския футболен съюз строго следва мерките и препоръките, наложени от Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта и категорично заявява, че какъвто и да било компромис с установените правила в условията на извънредна епидемична ситуация в държавата, е невъзможен и недопустим. Още веднъж настойчиво препоръчваме на всички клубове от системата на БФС да спазват противоепидемичните мерки с цел минимизиране на риска от заразяване и нормално протичане на футболните първенства", гласи съобщението на футболната централа.