Бранителят Александър Бранеков сподели във Фейсбук, че е взел решение да сложи край на футболната си кариера. Защитникът слага край на 31 години.

"След дълго мислене, взех правилното за себе си решение, а то е да сложа край на футболната си кариера. Огромно благодаря на всички, които са ми помагали по моя футболен път", написа Александър Бранеков.

Бранеков стартира своята футболна кариера в ЦСКА, под ръководството на Миодраг Йешич, който дори му предостави капитанската лента на "армейците" в някой срещи. След това игра за Локомотив Пловдив, Видима-Раковски, Локомотив София, Славия и Септември. Последният му тим бе Локомотив София във Втора лига. С "железничарите" той достигна до финален плейоф за място в Първа лига срещу Витоша Бистрица, в който отборът от Бистрица надви столичния Локо след дузпи.

Всички трофеи в кариерата на Александър Бранеков са дошли с отбора на ЦСКА.Той е двукратен носител на Купата на България през 2006 и 2016. Един път вдига Суперкупата на България. През сезон 2015/2016 Бранеков бе част от "армейския" тим, който вдигна титлата в Югозападната В група.