Екскурзоводът Стефан Богданов, който направи публичен надписа на Хеопсовата пирамида, разказа подробности за самата снимка и мястото, където вече грее „Локо 2019“. Той гостува на сутрешния блок на NOVA “Здравей, България”.

„През 2004 година се озовах там, от 2006 започнах да работя като екскурзовод в Египет. Познавам цялата мафия около пирамидите. Защото те са мафиоти, тормозят туристите около пирамидите, предлагат камили. Гонил съм туристи с камила, защото избягаха с камилата, без да искат“, сподели Боданов.

„Последният път, преди да се приберем в България, един от нашите туристи ми показа надписа. Буквално на входа на пирамидата, на първия ред – тя има много редове – уникална постройка. И беше издълбано доста добре. Аз го снимах и го пуснах в моя профил във Фейсбук, за да видят приятелите ми тази простотия. Но стана много популярно.“

Неизвестна ръка изписа Локо 2019 върху Хеопсовата пирамида

„Виждал съм камери там, но не знам колко функционират. Минават много туристи там. Когато туристите имат свободно време, те се вливат в тъплата с останалите туристи. Тогава контролът ни е невъзможен. Колкото и да се стараят там, има голяма корупция.“

„Много други неща има надраскани там. Вътре в пирамидата има надпис „В+Л=ВЛ“. С такова дребно нещо там не се занимават. Снимах го, защото не успях да повярвам“, завърши екскурзоводът Стефан Богданов.

Надраскаха ”Локо София” върху Мемориала на мира в Хирошима