Бившият треньор на Локомотив (София) Драган Окука напусна Войводина (Нови Сад), след като е получил оферта от китайската трета дивизия, съобщиха медиите в страната. Окука оставя Войводина на 8-о място в Суперлигата с 28 точки, точно на границата на шампионския плейоф.
За него това е поредно завръщане в голямата азиатска страна, след като е водил други три тима в Суперлигата. А сега поема основания преди едва четири години клуб Куншън, известен още като Китайската Барса, тъй като е основан от членовете на Фенклуба на испанския гранд ФК Барселона в Китай. Въпреки прякора си обаче, Китайската Барса през миналия сезон е завършила на 13-о място в Трета дивизия и сега ще се надява на по-добър резултат с китайския специалист Окука.

Китайската федерация по футбол и китайското държавно ръководство започва да развива и трета лига от близо година. Сега там също ще може да се ангажират чужденци, а клубовете минават от аматьорско към професионално управление.

Веднага след като стана ясно, че Окука заминава за Китай, от Войводина се обърнаха към друг опитен специалист- Милорад Косанович, който обаче не беше приет от феновете. Те се събраха пред централата на клуба и след кратък протест обявиха на шефовете, че Косанович не е желан от тях. Така Войводина продължава да бъде без треньор.