Собственикът на Локомотив София Иван Василев говори пред медиите преди първата тренировка. Той изрази надеждите си да намери помощ за клуба при евентуално влизане в елита, както и разкри, че предстои изготвянето на план за поставяне на осветление.

Василев засегна и темата с халфа Илиян Стефанов, който влезе в конфликт с ръководството, защото е подозиран, че има предварителен договор друг отбор. Стефанов засега остава в клуба, само ще тренира до лятото, но няма да играе.

"Да се надяваме, че ще влезем, но още не сме влезли. Чака ни много труден сезон. Ако някой си мисли, че във Втора лига е много лесно, жестоко се лъже. Чакат ни 14 финала, 14 мача. Да се надяваме, че ще бъдем по-силни с новите попълнения, които привличаме. Дано има повече взаимозаменяемост и да направят Локомотив по-силен. Разделихме се вчера с някои от играчите от есента. Аз им благодарих за положените усилия. Не искам да има хора, които се сърдят, че не играят, а не показват. За всички добри футболисти вратата в Локомотив е отворена, ако отново се докажат. Знаете новите, взехме и едно младо момче - Георги Бабалиев. Той ще ни даде варианти за атаката, а и имаме нужда от играчи до 21 години, тъй като има такова изискване във Втора лига", коментира той.

На питане за Илиян Стефанов, президентът на железничарите отговори: Очаквах го този въпрос. Илиян Стефанов до 1-и юли е наш футболист. Дотогава ще си тренира тука и няма да играе.

Локомотив обаче трябва да подготви своето съоръжение, ако иска да играе в квартал Надежда и в елита. Локомотив е на върха във Втора лига с 32 точки след есенния дял, а същият актив има и Пирин Благоевград.

"Нека първо да влезем, относно на кой стадион ще се играе - надявам се да е тука. Правим работен проект за осветление. Ако всичко мине добре, до края на лятото трябва да имаме и осветление. Все пак всичко е заради нашите фенове. Много ни подценяват, но с Миньор имахме 3500-4000 фенове, малко такива отбори имат толкова. Когато играчите си дават душата феновете се връщат".

"Питате ме държавата да ни е помогнала за нещо? Това, което е направено тука, е от мене и от моя екип. Искам да благодаря на Веско Стоянов за помощта. Но това е единственият отбор, в който всичко финансово е много стабилно, почтено. От никъде няма помощ. Ходил съм по Кения и Египет, къде ли не, за да намерим инвеститор, но нищо не стана. Но със сърце, душа и сериозно отношение, се справяме. Локомотив не е онова, което беше. Сега го възстановяваме, знаете колко е трудно една остаряла машина да заработи отново. Дай Боже да имаме сили".

На 9-и чакаме Флодин Белоки от Германия, на 13 и Педро Ферари. Това е по селекцията и другите, които знаете. И до края на периода, ако има нещо, което можем - ще го вземем, нещо по-добро. На нашия пазар няма футболисти. Както виждате, нищо не идва от долу".