Локомотив София се отдалечи максимално от зоната на изпадащите във Втора лига след важен успех у дома над прекия конкурент в златната среда Ботев Враца. "Железничарите" надделяха с 2:0 и дишат далеч по-спокойно. 

И двете им попадения паднаха рано в мача, което им позволи до края на двубоя да се забавляват и да играят без напрежение. Иначе авторите им бяха Даниел Васев и Димитър Георгиев след по-малко от 20 минути игра. 

"Червено-черните" започнаха срещата доста активно и от първата минута търсеха попадението. И стигнаха доста рано до откриването на резултата. Това се случи в 12-та минута, когато точен беше синът на бившия наставник на тима Димитър Васев - Даниел. 

В тази ситуация на изгодна позиция зад защитата беше изведен Димитър Георгиев, който напредна в наказателното поле и стреля, но ударът му беше избит от вратаря. Топката обаче попадна на крака на Васев и той нямаше как да сбърка - 1:0. 

Само шест минути по-късно интригата в този мач на практика умря. Тогава Димитър Георгиев стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в защитник и излъга вратаря на Ботев, оплитайки се в мрежата за 2:0. 

След това локомотивци се забавляваха на терена и направиха редица пропуски. Даниел Пеев, Димитър Георгиев и Даниел Васев не успяха да се разпишат за трети път от изгодни ситуации и в крайна сметка получилият се след само 18 минути игра резултат се запази и до последния съдийски сигнал. 

С тази победа Локомотив събра 34 точки актив и се отдалечи на цели седем от зоната на изпадащите, което му позволява да доиграе кампанията на спокойствие. Ботев Враца остана с 30 точки и все още е в средата на таблицата. 

Резултатите от понеделнишките мачове във Втора лига: 

Локомотив София - Ботев Враца 2:0

Етър - Лудогорец II 3:0

Банско - Несебър 2:0