Ръководството на „Локомотив“ (София) ще обжалва наказанието от 6 мача без публика. Това разкри собственикът на клуба Иван Василев. Тежката санкция за „железничарите“ дойде след безредиците по време на мача от Втора лига с „Хебър“ (3:3), пише „Труд”.

„Приемаме наказанието, нямаме избор – обясни Василев. – Но най-вероятно ще го обжалваме, защото шест мача са много. Ние имаме осем домакинства до края на сезона, шест от тях ще са като контроли. Каквото и да е, публиката ни е добра и ни помага, когато е на трибуните. Без тях все едно, че ще играем контролни мачове.“

Василев за пореден път призна вината на клуба и поднесе извиненията си:

„Срамувам се! Това е петно за „Локомотив“. Търсим вината в нас, извиних се публично на ръководството на „Хебър“. Приемаме грешката си. Най-трудно обаче е да се пазиш от свои. И за мен тези 10-15 човека с маски не са истинското лице на публиката на „Локомотив“.

Собственикът на „железничарите“ допълни, че за първото домакинство с публика ще има по-сериозни мерки за сигурност. През последните 3 дни са подмени част от камерите за наблюдение на арената. „При някои от тях имаше дребни проблеми – призна Василев. – Може би ще има и повече охрана на мачовете ни. Каквото трябва, ще го направим. Постоянно работим по стадиона. За мача с „Хебър“ имаше нова съблекалня за гостите, сменихме и част от турникетите“.