Локомотив София пропусна победата над Миньор Перник и двата тима завършиха при резултат 0:0 на стадион "Локомотив". В големият виновник за "столичните желензичари" се превърна Светослав Диков, който пропусна да се разпише от дузпа в заключителните минути на двубоя, а преди това направи два фрапантни пропуска. През първата част домакините нацелиха и гредата. След равенството "червено-черните" остават на върха във Втора лига, а перничани заемат втората позиция.

lap.bg
23 снимки

Домакините стартираха агресивно срещата. В 3-ата минута Денислав Станчев проби по левия фланг и центрира остро в наказателното поле, но Светослав Диков не достигна до топката, а Виктор Райчев не рискува и изби в ъглов удар. Александър Александров центрира от корнера, след което последва решителна намеса на Даниел Леонтиев.

В 10-ата минута Мики Орачев напредна в половината на гостите и стреля с левия крак, но ударът му бе слаб и не застраши вратата на Миньор.

Пет по-късно перничани създадоха най-добрата си голова възможност до момента. Калоян Йосифов нахлу в наказателното поле, но бе добре затвоерн от Мики Орачев и вратаря Ивайло Василев, след което ударът му не намерия очертанията на вратата.

"Столичните железничари" отговориха с бързо разиграване от фаул, след което последва удар на Александър Александров, но и при него топката излезе в аут.

Постепенно темпото на игра спадна, в следствие на високите температури в София и головите положения пред двете врати липсваха.

В 35-ата минута гостите разиграха заучено положение от фаул. Капитанът Томислав Павлов подаде около дъгата на наказателното поле към Илиян Илиев, но изстрелът на последния бе много слаби не намери целта.

"Столичните железничари" отговориха мигновено с далечен изстрел на Калоян Стефанов, който премина покрай десния страничен стълб.

В 41-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Миньор, Марио Петков стреля от трудна позиция, но Даниел Леонтиев решително улови.

Три по-късно домакините бяха близо до откриването на резултата. Светослав Диков свали в наказателното поле към Марио Петков. Капитанът не успя да нанесе удар, при което се получи разбъркване и топката се озова в Денислав Станчев, който стреля, но кълбото срещна десния страничен стълб на вратата. Това бе и последното по-интересно действие през първата част.

Първото по-сериозно положение през вторите 45 минути бе създадено от гостите. Капитанът Томислав Павлов центрира от фаул в наказателното поле, където Калоян Йосифов стреля с глава, но изстрелът му бе много неточен и не застраши Ивайло Василев.

В 50-ата минута Александър Александров центрира на задната греда, където Наско Милев стреля с глава, но нападателят заби топката в земята и тя излезе в аут.

Минута по-късно Илиян Стефанов напредна в половината на Миньор и стреля от границата на наказателното поле, но и неговият удар не намери целта.

Перничани отговориха с изстрел на Томислав Павлов, който попадна директно в ръцете на Ивайло Василев.

В следващите минути "столичните железничари" продължиха да натискат съперника си, като често редуваха флангови атака с такива през центъра. От своя страна гостите опитаха да успокоят темпото като задържат продължително топката.

В 58-ата минута отново капитанът на Миньор бе най-активен в предни позиции. Томислав Павлов заложи на плътен удар от дистанция, който не затрудни Ивайло Василев и стражът на домакините улови на голлинията.

В 64-ата минута перничани бяха близо до откриването на резултата. Томислав Павлов центрира от фаул в наказателното поле, където Веселин Васев стреля с глава, но право в ръцете на ИВайло Василев.

Минута по-късно Светослав Диков направи фрапантен пропуск. Илиян Стефанов центрира остро успоредно на голлинията, където нападателят от един метър не успя да засече топката в мрежата зад Даниел Леонтиев.

В 77-ата минута "столичните железничари" отново бяха близо до откриването на резултата. Александър Александров стреля от пряк свободен удар, принуждавайки Даниел Леонтиев да избие влизащата под гредата топка.

В 83-ата минута Светослав Диков за втори път в мача се размина с топката на метър от вратата на гостите. Наско Милев центрира в наказателното поле, където нападателят на "червено-черните" не успя да засече в мрежата зад Даниел Леонтиев.

Три по-късно Локомотив получи дузпа. Мики Орачев стреля към вратата на Миньор, при което топката срещна ръката на Антон Славчев и главният съдия Николай Йорданов посочи бялата точка. Светослав Диков се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и с изключително несериозно положение пропусна. Нападателят копна технично кълбото в средата на вратата, но Даниел Леонтиев инстиктивно с една ръка изби.

Последва нов натиск на "столичните железничари", но изстрел на Илиян Стефанов от отлична позиция не намери целта и топката профуча над напречната греда.

ЛОКО СФ - МИНЬОР ПК 0:0

ЕТО СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА:

ЛОКО СФ: Ивайло Василев, Педро Ферари, Марио Петков, Мики Орачев, Матеус Роча, Владимир Семерджиев, Валентин Николов, Александър Александров, Илиян Стефанов, Светослав Диков, Денислав Станчев

Треньор: Иван Колев

МИНЬОР ПК: Даниел Леонтиев, Андреас Васев, Антон Славчев, Тони Стоичков, Виктор Райчев, Веселин Васев, Илиян Илиев, Кристиян Слишков, Калоян Йосифов, Томислав Павлов, Стивън Милчев

Треньор: Юрий Васев

Гл. съдия: Николай Йорданов

Стадион: "Локомотив", София