Локомотив София измъкна може би най-драматичния успех във втория кръг на Втора лига. "Железничарите" биха с 1:0 на своя стадион в "Надежда" Ботев Враца с попадение в 95-та минута. 

Големите герои за "червено-черните" бяха двама юноши на Левски. Авторът на попадението беше Илия Димитров, а страхотният пробив за центрирането, което доведе до него, беше на Галин Ташев. И двамата все още са собственост на "сините". 

Мачът предложи повече битка, отколкото интересни ситуации. Преди почивката врачани бяха малко по-активни, но изстрелите на Илия Карапетров и Александър Димитров не намериха целта. 

Гостите претендираха и за дузпа в 20-та минута, когато останаха съмнения, че Емил Виячки от състава на Локо е играл с ръка в наказателното поле, но реферът прецени, че няма основания да посочи най-тежкото наказание. 

Редките шансове за "железничарите" през първата част се откриха пред Николай Цветков от фаул и Александър Александров точно преди прекъсването на играта, но те така и не затрудниха сериозно Ивайло Василев. 

След подновяването на играта Локомотив беше по-активният тим и търсеше по-често гола. Но Николай Цветков и Илия Димитров не бяха точни, а Ивайло Михайлов пропиля един от редките шансове за Ботев четвърт час преди края. 

Така се стигна до драматичната развръзка. Допълнителното време беше четири минути, но след изтичането му домакините направиха страхотна контра. Галин Ташев направи смешен Илия Карапетров по левия фланг и стигна до аутлинията, откъдето центрира перфектно за Илия Димитров, който с глава прониза мрежата за 1:0 и така донесе трите точки на тима си.