Собственикът на Локомотив София Иван Василев обяви целите пред тима. „Столичните железничари“ стартираха подготовка днес, а единственото попълнение за момента е Павел Петков. Босът разкри и кой ще е най-големият конкурент на тима му за промоция в efbet Лига.

„Близо тримесечната пауза се отразява лошо на футболистите, привържениците и на хората, които обичат футбола. Надявам се момчетата да са заредени положително и да направим добра подготовка. Целта е една, никога не е била друга. Дано се преборим за промоция в елита. Това е основната цел пред тима. Направих всичко възможно да останат същите футболисти. Показаха добри игри през миналата година. Имаме едно ново попълнение Павел Петков, както и наш юноша, който ще изкара проби. Не на всяка цена ще вземем играчи по време на трансферния пазар, а такива, които да вдигнат нивото“, заяви Василев.

Lap.bg
13 снимки

„В основата е дисциплината и да се работи правилно и сериозно. Вярвам на тези момчета и знам възможностите им. Може да постигнем целите си. През миналия сезон имахме силите да играем бараж, но прекратиха първенството заради пандемията. Преглътнах го и продължаваме напред. Това са нещата. Няма какво да го крием. Тази пандемия върна назад икономиката и спорта. Справям се. Локомотив София е един от най-сериозните от финансова гледна точка клубове в България. Може да няма изхвърляне, но сме изрядни и работим в правилната посока. Това може да се провери в БФС. Не съм роден собственик и с годините се уча. Имаше през тези пет години добри и лоши преживявания. Но сега са различни нещата и сме изцяло професионален клуб. Лека-полека надграждаме. Една къща не става за ден-два. Гради се, тежко е. Нямаме нито спонсори и рекламодатели. Всичко е на мой гръб и на Веско Стоянов. Но всичко е почтено. Може би сме единственият клуб, който има 18 професионални играчи“, добави собственика на „столичните железничари“.

„Последното нещо, което направихме бе подадем молба към Апелативната комисия, за да може да ни се отмени наказанието. Сега ще пратим писмо и на Изпълкома и те ще трябва да вземат решение. Нямаме вина с това, което се случи, както и те по време на пандемията, но не е нормално да сме с още три мача наказание“, заяви Василев.

„Основният ни конкурент ще е Пирин. Добра селекция правят. След това ще излязат и другите отбори. Може би и Хебър ,след като знам амбициите на треньора и собственика. Има и други отбори, но все още не знам на какво ниво са. Мога да кажа за моя. Вече имаме обигран отбор, защото вече ми писна всяка година да правя нов отбор. Миналата година надградихме като взехме пет футболисти. В отбора има играчи, които са играли в efbet Лига и точно там им е мястото“, каза силният човек в Локо София.