Рано е да определяме тази среща като решаваща за развитието на шампионата във Втора лига, смята мениджърът на Пирин Благоевград Уорън Фийни преди утрешното дерби с Локомотив София.
 
Пирин Благоевград гостува в събота на Локомотив  София в дербито на кръга, а може би и на полусезона във Втора лига. И двата отбора са амбицирани да спечелят промоция в елита. "Железничарите" дори доскоро бяха на върха в класирането.
 
Двубоят на стадион "Локомотив" е с начален час 15:15 в събота и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT.
 
Пирин пък е на 4-то място във временото класиране, на 3 точки от лидерите Локомотив и Кариана. "Орлетата" са в серия от общо четири поредни победи във всички турнири. Главен съдия на срещата ще бъде Георги Давидов.
 
"Ще бъде труден мач и това е ясно. Съперникът ни е на върха в класирането от началото на сезона и това не е случайно. Те са много добре организиран отбор. Но както обикновено ние се съсредоточаваме върху нашия състав. Гледаме към предстоящия мач с увереност, точно както преди всеки друг двубой досега. Все още е доста рано, за да определяме тази среща като решаваща за развитието на шампионата. До края на сезона има доста време, доста футбол има да се изиграе.
 
Преди две седмици бяхме на 6 точки от първото място, а сега сме на 3. Предстоящият мач е важен, но няма да реши първенството. Локомотив има много добри играчи във всички линии. Но ние сме се подготвили добре. Ще бъде хубав мач. Очаквам битка между два добри отбора.
 
Искам моите футболисти да покажат играта от последните четири мача. Серията ни е отлична, но аз знам, че всеки мач е отделно предизвикателство.
Ако се представим добре - съм сигурен, че ще вземем подобаващ резултат. Джордж Оукли и двамата карантинирани остават извън плановете ми.
Има лека умора в някои от момчетата, които играха във вторник за купата, но мисля че ще успеем да сглобим оптимален състав", заяви Уорън Фийни.