Нидерландецът Юри де Винтер и германецът с конгоански произход Флодин Балоки няма да играят в Локомотив Сф. Двамата бяха на проби при "червено-черните", но не са убедили спортно-техническото ръководство, че могат да вдигнат класата на отбора.
 
"В тези момчета има някакви качества. Но за да подпишат с нас, трябва да са по-добри от наличните ни футболисти. Не искам чужденци за резерви и заради това те няма да останат в отбора", обясни президентът на Локомотив Сф Иван Василев пред Мач Телеграф.
Босът на "червено-черните" е доволен от привличането на новите попълнения Божидар Митрев, Деян Иванов, Томислав Павлов и Георги Бабалиев. 
 
"Всички знаете кой е Божидар Митрев. Помните колко силни мачове изигра за Левски и Локо София, беше и национал. Деян Иванов е един отличен защитник. Дай Боже той да е здрав. Ще си говорим след година, за да видите докъде е стигнал, защото е много кадърно момче. Томислав Павлов е един от най-добрите ни плеймейкъри. А такива в днешно време трудно се намират", коментира още Василев.
 
Той разкри, че ще бъдат привлечени още двама играчи - нападател и крило. 
 
"Много е трудно да намерим подходящи. Има една група от футболисти, които от години обикалят из Втора лига. Но целта ни е намерим други. Предпочитам да налагаме младоци от школата. И го правим успешно. Имаме момчета, които вече са постоянна част от нашия състав. 17-годишният Валентин Николов е титуляр, неговият връстник – Лука Иванов, започва постепенно да играе все повече. Краси Милошев също беше основна част от отбора през есента. Ще има и още. Имаме един много талантлив вратар от школата", обясни бизнесменът.