Талантливият млад халф на Локомотив Сф Йордан Ризов изненадващо напусна родния си клуб.

Ризов мотивира решението си с лични причини, които желае да запази за себе си. Ето какви думи адресира младокът във Фейсбук групата на феновете на Локо Сф:

“Здравейте, приятели. Не знам от къде да започна, тъй като съм 11 години в клуба и мога да изпиша хиляди думи за нещата, които ми се случиха, различните емоции, които изпитах, хората, които срещнах и т.н. Днес напуснах клуба, като искам да подчертая, че решението е изцяло и единствено мое, а не на ръководството. Причините са лични и ще запазя правото си да не ги споделям тук."

"Искам да знаете, че за мен беше удоволствие да бъда редом с вас в сектор В. Беше удоволствие да бъда с вас в препълнения трамвай №11 по път към Овча купел. Радвам се и че имах възможността да сляза от трибуните на терена, за да играя за Локомотив. Отговорността да носиш червено-черната фланелка е наистина голяма. Искам да благодаря на страхотните момчета (набор 97), моите приятели, с които имахме страхотен отбор, равностоен на всеки друг в България и изживяхме незабравими емоции. Благодаря на вас, на всеки един фен на Локомотив за безкрайната подкрепа. Благодаря, че бяхте навсякъде с нас и ни подкрепяхте. Футболисти, треньори, ръководство, персонал - идва и си отива. Но вие сте онази константа, незаменимата част в механизма. Докато вас ви има и сърцата ви са все така отворени, бъдещето е светло. И не на последно място искам специално да благодаря на един изключителен футболист, човек и приятел. Човек, от който научих много, както за футбола, така и за живота и който остави голям белег върху личността ми - Кирил Метков“, написа Ризов.

Ризов стана петият футболист, който се разделя на полусезона с Локо Сф.

Във вторник други четирима се разделиха с клуба по взаимно съгласие.