Спортният и футболният клуб Локомотив Сф откриха преди броени дни басейн в непосредствена близост до стадиона в „Надежда“. Плувното съоръжение е с дължина 25 метра и е разположено от страната на сектор „Б“, до бензиностанцията.

„Имаме идея в скоро време да създадем и плувен клуб Локомотив, чиито състезатели ще тренират тук“, заяви председателят на спортното дружество Даме Стойков, който видимо съживи спортовете в тима от северната част на София, откакто пое съдбините му в ръцете си.

22-кратният държавен шампион на България по самбо и джудо Стойков разкри още пред Гонг, че басейнът ще бъде използван за възстановителни процедури, както от футболистите на Локо Сф, така и от спортистите на клуба. През останалото време той ще бъде открит за посещение от граждани.“

СНИМКИ: Локо Сф откри басейн до стадиона в Надежда

източник: Gong.bg

„Имаме идея в бъдеще да прекараме и минерална вода от стадиона до тук, за да бъде още по-приятно използването му. Минералната вода е с температура 60 градуса и тогава басейнът ще може да бъде ползван и в по-студените дни. Освен това, сме замислили по-нататък да направим и басейн във вътрешността на стадиона“, разказа Даме Стойков.

С откриването на басейна продължава облагородяването на стадион „Локомотив“ и прилежащите му части, с дейното участие на Николай Гигов и Даме Стойков. Както е известно, преди няколко месеца стадионът възстанови лиценза си за провеждане на мачове, а спортната зала в сектор „А“ беше ремонтирана основно.

СНИМКИ: Локо Сф откри басейн до стадиона в Надежда

източник: Gong.bg