Ливърпул е много близо до това да назначи новия си мениджър в лицето на настоящия наставник на Фейенорд Арне Слот, както множество авторитетни издания вече предадоха. Честа практика е дадени треньори да привличат играчи, които харесват при евентуално новия си отбор, когото водят.

Джак Лъсби, който отблизо следи процесите в Ливърпул, посочи най-вероятните и интересни имена, които може да се свържат с евентуален трансфер в "червените". По отношение на защитата Дейвид Ханко и Лутсхарел Геертруда. И двамата се подвизават в средата на отбранителния вал. Геертруда може би е по-вероятната опция, тъй като е на 23-годишна възраст, докато Ханко е на 26. Матс Вифер е нидерландски опорен халф и също може да бъде възможен трансфер, тъй като е само на 24 години, а прави чудесно впечатление с изявите си.

По отношение на атаката се обръща внимание на Калвин Стенгс, който е на 25 навършени години и е изключително креативен, а любимата му роля е зад нападателя, но може спокойно да се подвизава и по двете крила, като е изключително опасен с топка в крака и обича директния футбол. Той е с 26 мача през настоящата кампания и има пет попадения, като е добавил и 11 асистенции. Сантяго Хименес е също споменавано име, но мексиканецът води атаката на Фейенорд, като е само на 23 години и има 21 гола в 29 мача в Ередивизи през този сезон.