КПР шокира Лийдс на старта на 45-я кръг в Чемпиъншип, като тимът на Илия Груев претърпя поражение с 0:4, което до голяма степен означава, че йоркшърци няма да успеят да спечелят директна промоция във Висшата лига през следващия сезон и ще се наложи да минат през плейофите. След тази загуба Лийдс остава втори с 90 точки на сметката си, но Ипсуич е на трето място и с два мача по-малко. КПР до голяма степен гарантира оцеляването си, като вече е 16-и с 53 пункта на сметката си.

Още в 8-а минута Илиас Хаир овладя с чудесно първо досоване убийствен пас на границата на пеналтерията и завъртя топката в долния десен ъгъл по перфектен начин - 1:0 за КПР.  В 22-а минута Лукас Андерсен от домакините имаше огромно свободно пространство, след като стигна до прецизен пас в наказателното поле. Той не се поколеба да нанесе страхотен удар, който намери левия ъгъл - 2:0 за КПР.

През втората част Лийдс получи страхотна възможност чрез Рютер да върне един гол, но той не бе достатъчно клиничен с удара си. В 73-а минута Линдън Дайкс се извиси клед корнер в правилното време на правилното място и не остави шансове на стража на Лийдс, като се разписа с глава - 3:0 за КПР.  Крайният резултат оформи Сам Фийлд, който се реализира също с глава след чудесното подаване на Илиас Хаир.