Болоня видя серията им поредни победи спряла от застрашения от изпадане Фрозиноне, а срещата между двата отбора, намиращи се на двата полюса на класирането, завърши 0:0. Домакините имат 26 точки и се намират на 18-о място, първото в зоната на изпадащите. Болоня – водени от Тиаго Мота, продължават да се кичат с етикета, че са приятната изненада на сезона в Калчото и с 58 точки са на 4-о място. Само на 1 пункт пред тях е Ювентус, но Рома е само на 3 след болонци.

Но играчите на треньора Еузебио ди Франческо започнаха агресивно и явно с идеята да се измъкнат бързо от дъното. На бързо те създадоха три положения за гол, в които беше замесен Уалид Шедира. Най-напред негов бомбен изстрел беше спасен от вратаря Лукаш Скорупски, а след това смелата защита на Джон Лукуми попречи на Емануеле Валери да намери Шедира, нахлуващ на чиста позиция на скорост. До края на първата част Скорупски още веднъж трябваше да се разтяга максимално, за да извади удар на Кейлъб Околи с глава.

След почивката тимът на Болоня изнесе събитията в средата на терена и държеше топката, но в предни позиции не направи почти нищо. До 75-ата минута домакините атакуваха и създадоха няколко ситуации за гол, едната след грешка на защитника на гостите Рикардо Калафиори. Чак в последния четвърт час Болоня вдигна оборотите и можеше да измъкне победата в последната секунда. Ударът на Щефан Пош се отби в горната греда, топката се върна в Дан Ндойе, който обаче учудващо извади в аут.