Емполи надви с 3:1 като гост Салернитана в битка на дъното в Италия, с която започна 24-ият кръг в Серия А.

Тосканският тим, воден от няколко седмици от Давиде Никола, вече се изкачи до 15-ото място в подреждането с актив от 21 точки, докато „морските кончета“ са на дъното със само 13 пункта.

Двубоят започна с натиск от страна на Емполи. Крилото Николо Камбиаги проби отляво като опита центриране, а Алесандро Дзаноли прати топката в собствената си мрежа. Италианецът не остави никакви шансове на Гийермо Очоа да предотврати автогола в 23-ата минута за 0:1.

Домакините все пак стигнаха до изравнителното попадение през второто полувреме. В средата на частта ветеранът Антонио Кандрева центрира в наказателното поле, а там Шон Вайсман засече топката за 1:1.

Даденият под наем от Милан Марко Пелегрино повали съперник в собственото си наказателно поле, а Емполи получи правото да изпълни дузпа. Тя бе реализирана от друг бивш играч на „росонерите“ - М’Байе Нианг, разписал се в 88-ата минута.

В четвъртата минута на добавеното време Нианг изведе Матео Канчелиери, който премина през бранител на Салернитана, за да прати топката в мрежата за финалното 1:3.