Нападателят на Рома Ромелу Лукаку се надява да остане в италианската столица след този сезон и разчита, че "вълците" ще постигнат споразумение с английския Челси, който държи трансферните му права, пишат италианските медии.

Лукаку се чувства добре в Рим, адаптира се към клуба и се разбира чудесно с треньора Даниеле Де Роси, който наскоро подписа нов договор и ще води Рома и през следващия сезон.

Де Роси би се радвал да има Лукаку отново на свое разположение през следващата година и собствениците на клуба ще се опитат да удовлетворят желанието му.

От Челси искат 40 милиона евро, за да се разделят с белгиеца, но според информации са готови за отстъпка в сумата или подновяване на наема. 

Без Лукаку Рома изпитваше сериозни трудности в атака при загубата от Болоня с 1:3 в понеделник. Същото се случи и в предишните мачове без него. Рома има три загуби от три мача без Лукаку в състава си.

Лукаку в момента лекува контузия и ще пропусне доиграването на мача с Удинезе. Двубоят ще се поднови утре при резултат 1:1, след като бе прекъснат миналия уикенд заради колапса на терена на защитника на Рома Еван Ндика. / БТА