Локо Сф стана шампион на СРГ-север 4 мача предсрочно, побеждавайки в Чепинци местния Левски с 2:0.

„Железничарите“ са недостижими в северната столична дивизия, след като спечелиха 16-ата си поредна победа и с 48 точки са с 16 пред втория Левски Чепинци.

Мачът обаче се превърна в луд екшън, достоен за дерби в четвъртото ниво на българския футбол.

За начало десетина минути преди мача над Чепинци започна да се сипе пороен дъжд, който спря някъде към 30-ата минута на двубоя, като междувременно направи селското игрище да изглежда като тресавище.

Локвите донякъде поизравниха класата на съперниците и първото полувреме премина при много борба, високи топки и ефектни шпагати в локвите. Локомотив имаше две-три добри възможности, като веднъж домакините избиха от голнинията, но запазиха нулевото реми.

През втората част нивото на екшъна се покачи още повече. Локо Сф се пренесе почти изцяло в половината на Левски, но чепинци се бранеха храбро. В 71-ата минута те опитаха да заблудят елитния рефер Николай Йорданов, че топката е влязла във вратата на Локомотив. Тогава при единствената си възможност домакините опитаха прехвърлящ изстрел отдалеч. Топката тупна пред вратата и я прескочи, но играчите на Левски и феновете им започнаха да се радват все едно топката се е промушила през някоя дупка на мрежата. Йорданов обаче само повдигна рамене към тях и посочи аут.

Скоро след това той отсъди дузпа за Локомотив за събаряне в пеналта на Костадин Велков. Точно около бялата точка обаче бе най-дълбоката локва на терена и „железничарите“ се захванаха с неколкоминутно изгребване на водата преди изпълнението на наказателния удар. Недостатъчно качествено обаче, защото ударът от локвата на Николай Велков бе избит в корнер от вратаря Гаревски – в 79-ата минута.

Това още повече повиши градуса на емоциите и след малко нервите на неколцина фенове на Чепинци не издържаха и те нахлуха на терена. Веднага след това и фенове на Локо Сф сториха същото, преминавайки през ограденото със скромна лентичка игрище. Само намесата на полицаите и на целия отбор на Локомотив възпря феновете да скочат в ръкопашен бой.

Тъкмо те бяха напуснали пределите на терена и се стигна до гол за Локомотив. Вкара го в 85-ата минута с шут отдалеч капитанът Калоян Ангелов. Феновете на гостите отново навлязоха на терена, но този път, за да се радват със своите. Нови увещания от страна на „червено-черните“ футболисти върнаха зад огражденията привържениците им.

Във втората минута от добавеното време, което спокойно можеше да бъде и 10 минути, след корнер Калоян Бонев засече топката в мрежата и окончателно донесе победата на Локо Сф с 2:0.

В този зрелищен мач един от любопитните моменти беше камионът, в който на сушина се бяха разположили феновете на Левски с тъпан и димяща скаричка. Химнът на софийския Левски и типичните за „сините“ от „Герена“ скандирания на местните пък бяха контрирани от характерни анти-слогани за феновете, съперници на Левски София.

Реферът Николай Йорданов пък във втори пореден ден свири мач на Левски, след този на софийския срещу Ботев в "А" група. На полувремето той бе принуден да изтисква от водата черната си фланелка, подгизнала от пороя.

ЛЕВСКИ ЧЕПИНЦИ – ЛОКОМОТИВ СФ 0:2

0:1 Калоян Ангелов 85, 0:2 Калоян Бонев 90+2

ЛЕВСКИ: Калоян Гаревски, Иван Милков, Велислав Колев, Юлиян Николов, Борислав Пешев, Йордан Калаканов, Теодор Дончев, Венцислав Алдев, Ангел Тошев, Георги Георгиев, Антон Василев /10-Асен Галчев/.

ЛОКО СФ: Цветомир Витков, Костадин Велков, Дарко Савич, Антон Славчев, Васил Вакадинов, Кристиян Величков /60-Николай Велков/, Мартин Димитров, Калоян Бонев, Георг Василев /90-Сибил Карагьозов/, Калоян Ангелов, Росен Йорданов /88-Валери Дръндев/. Старши треньор – Антон Велков.

СТАДИОН - "Чепинци" - 250 зрители

СЪДИЯ - Николай Йорданов