Арда победи Локомотив София с 3:0 на старта на плейофите в efbet Лига. Попаденията бяха дело на Преслав Боруков, Станислав Иванов и Илия Юруков. Арда бе по-добрият отбор и заслужено спечели трите точки, като можеше и още попадения да отбележи. С тази победа Арда е 8-и с актив от 45 точки, докато Локомотив София остава 9-и с 38 пункта на сметката си. 

Милен Желев опита далечен изстрел в 8-а минута, но той бе неточен и прелетя високо над напречната греда на Локомотив София. Първият точен удар в мача, дойде в 16-а минута, след като Радослав Цонев получи в наказателното поле и стреля с левия си крас по диагонала, но топката попадна право в ръцете на Александър Любенов.

start-photo.bg
21 снимки

В 23-а минута Арда организира страхотна атака по левия фланг, като Желев и Станислав Иванов размениха подавания, а топката достигна до Радослав Цонев, чийто удар бе блокиран в последния момент. Само корнер за домакините! От последвалия ъглов удар Пламен Крачунов се извиси във въздуха и нанесе изстрел с глава, който се отби от левия страничен стълб на Александър Любенов. Късмет за Локомотив София!

Малко след това отново Радослав Цонев бе замесен в интересна ситуация, като шутира от пряк свободен удар, но опитът му бе слаб и не затрудни по никакъв начин стража на Локомотив София. В 37-а минута Локомотив София допусна груба грешка, дошла след връщане на Мики Орачев към Марио Петков, а Преслав Боруков дебнеше и успя да открадне топката, като остана очи в очи с вратаря, а нападателят завърши хладнокръвно, за да открие резултата.

Пет минути преди края на редовното време за първата част Пламен Крачунов бе намерен отново в наказателното поле, а бранителят се пребори със Селсо Рапосо и стреля с глава, но топката премина малко над напречната греда на Локомотив София.

В 44-а минута Преслав Боруков по великолепен начин се пребори с противников играч в наказателното поле и отклони към Станислав Иванов, който бе на чиста позиция, но в първия момент се засуети, като не успя да уцели добре топката. Нападателят не се притесни от това и успя при добавката да довкара кълбото в мрежата.

В 51-а минута Юлиан Ненов опита удар от разстояние, а след получилия се рикошет, топката премина на сантиметри от дясната греда на Господинов. Секунди по-късно Преслав Боруков реши да опита късмета си с мощен удар от разстояние, а Александър Любенов бе изненадан, но успя да реагира навреме и да спаси.

Три минути след това Арда организира страхотна атака, при която Станислав Иванов центрира към Преслав Боруков в наказателното поле, а нападателят стреля с глава, но Любенов блесна със страхотно спасяване. В 68-а минута Илия Юруков достигна до отбита топка и веднага отправи мощен изстрел от разстояние, който не остави шанс на Александър Любенов да се намеси. Страхотен гол на Арда!

В 86-а минута Карлос Франса напредна чудесно от левия фланг, като навлезе в наказателното поле и намери Станислав Костов на чиста позиция, но ударът на нападателя бе феноменално отразен от Анатолий Господинов. Секунди по-късно Арда организира чудесна контраатака, при която Светослав Ковачев дриблираше чудесно и отклони съм Абубакар Тунгара, който се разписа, но попадението бе отменено поради засада.

В 90-а минута домакините можеха да отбележат и още едно попадение, но изстрелът на Светослав Ковачев от точката на дузпата премина встрани от левия страничен стълб на Александър Любенов.

Това бе всичко и от този сблъсък, който бе спечелен от Арда с класическия резултат 3:0 над Локомотив София.

Съставите на двата отбора:

Арда: 1. Анатолий Господинов, 2. Джуниет Али, 3. Умар Сако, 6. Пламен Крачунов, 7. Абубакар Тунгара, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 21. Радослав Цонев, 26. Ел Мами Тетах, 77. Илия Юруков, 99. Станислав Иванов

Старши треньор: Александър Тунчев

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 12. Бруно Франко, 15. Лука Иванов, 26. Красимир Милошев, 4. Мики Орачев, 39. Антонио Вутов, 3. Марио Петков, 8. Мартин Райнов, 13. Селсо Рапосо, 29. Станислав Костов, 7. Александър Александров

Резерви: 1. Бабукар Гайе, 11. Карлос Франса, 94. Юлиан Ненов, 17. Теодор Иванов

Старши треньор: Станислав Генчев