Наставникът на Локомотив София - Станислав Генчев, беше разочарован след отпадането на столичните „железничари“ от турнира за Sesame Купа на България от ЦСКА 1948 с общ резултат от 4:5 в двата двубоя.

„Няколко неща ни разделиха от финала. Трябва да признаем класата на ЦСКА 1948, а ние се опитахме през тези 120 минути да компенсираме с борбеност. Имаше ситуация в продължения, в която Елитон трябваше да получи втори жълт картон, нарисуван жълт картон. Не виждам причината международен съдия като Кабаков да не вдигне втори жълт картон. Много съжалявам за първия гол, който допуснахме и дузпата, но най-големите ми претенции са за картон на Елитон, защото при нас имаше същата ситуация“.

Startphoto.bg
58 снимки

„Отборът бе обединен. Само пет футболисти от тима бяха играли на полуфинал и трима на финал. Всички се опитаха да стигнат до финала и да опитат от вкуса. Поздравявам публиката и футболистите, защото се чувствахме като домакини. Секунда загуба на концентрация в края ни коства мястото на финала“.

„С много разговори и видео разбори се опитахме да успокоим съблекалнята и футболистите да мислят за нещата на терена. Отделно играчите дадоха най-доброто от себе си и забравиха проблемите извън терена. Изиграхме хубав мач“, заяви Станислав Генчев.

Startphoto.bg
86 снимки

„Съжалявам за контузиите на Кацаров и Вутов, както и контузията на Карлос Франса – тяхната липса се усети, когато се наложи да бъдат заменени. Щеше да има голямо напрежение в отбора на ЦСКА 1948, ако бяхме стигнали до дузпи“, каза още той.

„Трябва да играем за честта на Локомотив София и да защитим президента. Ние днес играхме за президента. Надявах се да стигнем до финал и да го разубедим по този начин. Без Иван Василев на Локомотив София ще му бъде трудно да остане в Първа лига. Футболът ще загуби, ако той си тръгне от клуба“, завърши Генчев.