Локомотив София победи ЦСКА с 1:0 на стадион "Българска армия" в последен мач от 26-ия кръг на елитната ни група. Победното попадение реализира Владислав Романов в 71-ата минута.

Първото по-сериозно положение беше създадено пред вратата на Митрев, но Тунчев стреля с глава в аут в 9-ата минута, след като Кукоч центрира от пряк свободен удар. 

В следващата минута Гъргоров зсече центриране от дясно, но топката мина на сантиметри от вратата. В 19-ата и 20-ата минута Жуан Фелипе на два пъти пропусна за открие резултата, след като ударите му минаха встрани от вратата на Митрев.

В 26-ата минута Бранеков и Николич се сблъскаха в наказателното поле на Локомотив, "армейците" имаа претенции за дузпа, но съдията не отсъди такава. При ситуацията Николич си беше повел топката с ръка, но това остана незабелязано от Вихрен Манев.

В 36-ата минута отново най-опасният футболист на ЦСКА Жуан Фелипе изстреля истински снаряд към Митрев, но не сполучи за пореден път.

Така след 45 минути двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

През втората част Кукоч пробва своя мерник в 61-ата минута, но не сполучи. Жуан Фелипе също тормозеше отбраната на Локомотив, опита опасен удар в 70-ата минута, но не успя.

В 71-ата минута юношата на ЦСКА Владислав Романов препарира Господинов с отличен диагонален мощен удар и даде преднина на "железничарите". Опитите на ЦСКА да стигнат поне до равенството до края на двубоя не сполучиха, а Локомотив пропусна да направи победата си по-голяма, след като в 80-ата минута Романов падна в наказателното поле след сблъсък с Крачунов, но съдията не отсъди дузпа.

В крайта сметка Локомотив победи и излезе на второ място в класирането с актив от 47 точки, ЦСКА е с 46 на третата позиция.

Състави:

ЦСКА: Господинов, Попов, Тунчев, Галчев, Венцислав Василев, Крачунов, Кукоч, Витанов, Жуан Фелипе Рибейро, Николич, Жоаким

Локомотив София: Митрев, Бранеков, Романов, Траянов,Хаджиев, Гъргоров, Том, Ливраменто, Тодоров, Старокин, Елтон