Има ли светлина в тунела, питат се вероятно феновете на Локо Сф. Подобрение има. Това показва видяното по терените в Турция от контролите. Независимо от загубите, Локомотив демонстрира повече острота в атака, създава положения, но все още реализацията им куца. Надеждите са в дошлия на проби белгиец Раул, който показва футболни умения, но е видно, че не е сработен с партньорите си, а и му липсва кондиционна подготовка.

Стефан Генов със сигурност би искал да има на разположение дори още един централен нападател, защото именно този пост бе ахилесовата пета на отбора през есента. Но и една „деветка“ бе намерена трудно, защото футболистите на тази позиция са скъпи и качествените играчи трудно биха предпочели тим като Локо Сф.

Другият проблем е повишеното внимание при статични положения пред собствената врата. Все още има пробиви в концентрацията, които водят до допуснати голове.

Все пак подобрение има и ако се работи в посока премахване на посочените слабости, Локомотив Сф може да излезе с успех от тежките битки във втората седмица. А че битката ще бъде тежка, няма две мнения. Ясно е, че и този сезон железничарите ще се борят със зъби и нокти за кожата си, както бе и в предишните два, когато едва се спасиха от изпадане.